Liječnik: Ne ostavljajte odjeću u hotelskim ormarima. Razlog nisu lopovi

Liječnik: Ne ostavljajte odjeću u hotelskim ormarima. Razlog nisu lopovi

Ako ne želite da se vaš dom pretvori u noćnu moru kada se vratite kući s putovanja, ne držite odjeću u hotelskim komodama i ladicama.

Jeste li jedan od onih koji po dolasku u hotel raspakiraju kofere i odjeću odmah vješaju ili slažu u ormar? Nemojte to nikako činiti, upozorava dr. Jason Singh.

Razlog tome nisu lopovi ili hotelsko osoblje koje vam pretura po stvarima i džepovima, već puno manja, ali zato puno veća gnjavaža – stjenice.

Iako se u većini hotela sobe redovito čiste, ormari su i dalje među prostorima koji su čistačicama i sobaricama najniži prioritet. Stoga nije nemoguće da se stjenice nasele u njima. Posebno su “opasne” komode i ladice ili općenito drveni namještaj s mnogo vijaka i pukotina, prenosi N1 Slovenija.

@drjaysonisfresh

Do you completely unpack clothes into dressers?

♬ original sound – Dr. Jason Singh

Ako unesete svoju odjeću u njihov dom, ovim dosadnim insektima neće smetati da se udobno smjeste u vašim rukavima, džepovima ili ispod blago poderane podstave vaše odjeće. Ovako skrivene, pratit će vas kući nakon odmora i pretvoriti vaš dom u noćnu moru.

Zato Singh predlaže korištenje velikih ormara ili otvorenih prostora s vješalicama umjesto komoda ili držanje odjeće u kovčegu do kraja boravka u hotelu.