Ronaldo se oprašta od Eura kao višestruki rekorder

Ronaldo se oprašta od Eura kao višestruki rekorder

Porazom Portugala od Francuske nakon raspucavanja s bijele točke u četvrtfinalu, vidjeli smo najvjerojatnije i posljednju utakmicu Cristiana Ronalda na Europskom prvenstvu

Ronaldo je upisao šesti nastup na Euru, što je daleko od svih ostalih igrača koji su nastupali na smotri Starog kontinenta, kao što je i nenadmašiv njegov rekord od ukupnih 30 utakmica na Eurima. 

Ronaldo posjeduje i rekorde za golove i asistencije: 39-godišnji krilni napadač zabio je 14 golova i ubilježio sedam asistencija, iako na ovogodišnjem Euru nije uspio zabiti pogodak.

Bez obzira na to, ostaje jedini koji je zabio na više od dva prvenstva, a Ronaldo je zabio na svakom dosad, što znači da je uspio postići gol na pet turnira. Gledajući kvalifikacije za Euro, Cristiano je zabio ukupno 54 gola u kompeticiji za naslov europskog prvaka.

Podsjetimo, Ronaldo i Portugal su svoj prvi naslov europskog prvaka uspjeli podići 2016., kada su bili bolji od Francuza, koji su ih danas poslali kući. Ronaldo je i na svom prvom Euru bio blizu naslovu, ali tada je Portugalce na njihovom terenu u finalu svlada Grčka., piše HRT