Zoran Milanović: Kandidirao sam se da zaštitim Hrvatsku od Plenkovića

Zoran Milanović: Kandidirao sam se da zaštitim Hrvatsku od Plenkovića

Predsjednik Zoran Milanović na Pantovčaku je dao veliki intervju za RTL i pojasnio zašto se ponovno kandidirao.

Poslao je pritom znakovite poruke budućim protukandidatima, bio je oštar je bio prema dijelu europskih čelnika, a odgovorio je i zašto ide po drugi mandat nakon što nije uspio postati premijer. Dojam je kao da se odlučio za utješnu nagradu.

“Nije to nagrada, niti sam to ikada gledao u tom transakcijsko-akumulacijskom smislu, da nešto zgrčem, neke bombone, torte, kremšnite, nešto pred sebe. To je dužnost i moja odluka, da se natječem još jednom je odluka motivirana dosadašnjim iskustvom, viđenjem onoga što se događa u Hrvatskoj, potrebe da se Hrvatska zaštiti od Plenkovićevog nasrtaja na sve institucije, ali na sve, opstrukcije ustava, izbjegavanje, sastajanje ustavnih tijela u koordinaciji vanjske politike i nacionalne sigurnosti”, rekao je za RTL Milanović i dodao:

“Zadnji put je to bilo krajem 2021. i zahvaljujem onima koji su me podržali do sada, prije svega SDP-u, to je stranka koja mi je vrijednosno i u svakom drugom pogledu najbliža su i neki drugi, HSS reformisti, bude li ih još bit će dobrodošli.”