Poseban dan za Baby Lasagnu i Alena Vitasovića! ‘Kao sin mi je. Čujemo se gotovo svaki dan…’

Poseban dan za Baby Lasagnu i Alena Vitasovića! ‘Kao sin mi je. Čujemo se gotovo svaki dan…’

Alen Vitasović i Baby Lasagna danas slave rođendan, a datum nije jedino što ih veže. Obojica dolaze iz Istre, bave se glazbom, a Vitasović je otkrio i da Marku rado da pokoji savjet…

Nikakvu zabavu i ništa posebno ne pripremam, imam slavlje svaki dan, rekao je Alen Vitasović za 24sata, koji danas slavi 56. rođendan. Glazbenik koji nikad nije težio biti nalik drugima prisjetio se teških trenutaka u životu. Prebolio je tešku bolest zbog koje je 2023. godine završio u bolnici na intenzivnoj njezi, a od tada, kaže, cijeni svaki trenutak.

– Ne žalim ni za jednim danom i sekundom u svom životu, sve je bilo kako je moralo biti. Puno je bilo lijepih i ružnih stvari, ali ništa ne bih mijenjao. To tako u životu mora biti i ja sam borac i nikad se nisam predao jer neke stvari u životu moraš proći – rekao je Vitasović te dodao kako mu je upravo u tim trenucima važna bila obitelj.

Foto: Facebook

Zahvalan je na dvoje djece i supruzi Eleonori, koja je bila uz njega cijelo vrijeme.

Svoj poseban dan Vitasović dijeli s Markom Purišićem, poznatijim kao Baby Lasagna, koji slavi 29. rođendan. Osim što slave na isti dan rođendan, ova dva glazbenika veže i isti kraj. Obojica su iz Istre, a nakon Eurosonga na dočeku mu je bio i Vitasović.

– Mi se čujemo gotovo svaki dan. Nisam ga znao jer smo generacijski daleko. Smatram ga kao svojim djetetom i kad sam vidio što se njemu događa, zapravo sam vidio sebe kad sam imao toliko godina. On me ponekad nazove i pojada se, a ja ga savjetujem. Često mu kažem da bude iskren, pošten i ne dopusti da ga itko izbaci s njegovih tračnica – objasnio je te dodao kako su se čuli i prije Lasagnina odlaska u Švedsku.

Inače, mladi Istrijan nakon osvojenog drugog mjesta u Malmöu nastavio je nizati uspjehe. Sprema veliku europsku turneju, koja uključuje neke od klubova kontinenta i otoka, poput Melkwega u Amsterdamu, Islington Academyja u Londonu ili Razzmatazza u Barceloni.

Nedavno je izbacio novu pjesmu i spot, koji je naišao na oduševljenje brojnih obožavatelja. Pokoji savjet oko nastupa, kaže Vitasović, svakako će mu udijeliti. Iskusni Istrijan ima devet objavljenih albuma i nekoliko kompilacija te je surađivao s brojnim poznatim izvođačima, autorima, producentima i tekstopiscima. Vitasović je svirao na većini domaćih festivala, a posebno su se istaknuli njegovi veliki samostalni koncerti u Lisinskom, zagrebačkom i pulskom Domu sportova, pulskoj Areni, stadionu u Vinkovcima te mnogim klubovima i koncertnim dvoranama., piše 24sata.