Kardiolog otkriva sedam znakova bolesti srca koje ne smijemo zanemariti

Kardiolog otkriva sedam znakova bolesti srca koje ne smijemo zanemariti

VRHUNSKI kardiolog, dr. Ameet Bakhai, istaknuo je sedam simptoma bolesti srca koje nikada ne smijemo zanemariti, uključujući preznojavanje tijekom laganog vježbanja, osjećaj mučnine uz bol u prsima i pretjeran umor.

Dr. Bakhai, koji se specijalizirao za istraživanje načina na koji čimbenici načina života utječu na zdravlje srca i metode prevencije, izjavio je da bi zdrava odrasla osoba trebala moći zadržati dah najmanje 20 sekundi. 

“Često ignoriramo zdravlje srca dok ne bude prekasno. Za većinu nas ne postoji godišnji pregled, pa ignoriramo male signale da naše srce ne radi najbolje. Problemi sa srcem često se progresivno pogoršavaju, sve dok jednog dana ne dobijemo kompliciraniji problem. No, to bi se moglo izbjeći ako bismo obraćali pažnju na znakove upozorenja”, rekao je kardiolog za Gloucestershire Live.

Tvrdi da bolesti srca mogu utjecati na ljude svih dobi, stoga je važno obratiti pozornost na bilo kakve promjene ili simptome. Upozorio je na sedam simptoma koji mogu ukazivati na srčane bolesti, a koje nikako ne bismo smjeli ignorirati.

  1. Vrtoglavica pri brzom ustajanju.
  2. Kratkoća daha.
  3. Poteškoće pri saginjanju.
  4. Palpitacije (osjećaj snažnog, ubrzanog ili nepravilnog rada srca u prsima, koji se često javlja u mirovanju, ali i kod tjelovježbe).
  5. Stezanje u prsima.
  6. Bol u ruci, vratu ili nadlaktici, često na lijevoj strani.
  7. Osjećaj nelagode u prsima.

Ako primijetimo bilo koji od ovih znakova, kardiolog savjetuje posjet liječniku., piše Index.hr