Splićanka doživjela napad iz horor-filma: “Napali su me, vrištala sam usred noći. Mislila sam da će mi iskopati oči!”

Splićanka doživjela napad iz horor-filma: “Napali su me, vrištala sam usred noći. Mislila sam da će mi iskopati oči!”

Image by Thanasis Papazacharias from Pixabay

Galebova po splitskim naseljima ima mnogo, stvaraju buku, onečišćuju razne površine izmetom, a da stvar bude gora – zabilježen je i napad na ljude.

Stanovnicima splitskih Plokita, odnosno tog dijela grada poznatijeg po nazivu Siromašna, posljednjih dana glavobolju zadaju – galebovi.

Ima ih mnogo, stvaraju buku, onečišćuju razne površine izmetom, a da stvar bude gora – zabilježen je i napad na ljude, točnije na jednu Splićanku.

“Bilo je tu negdje oko ponoći, bila sam na piću, vraćala sam se u stan. U blizini zgrade odjednom su se galebovi uskomešali i počeli zabijati u mene. Počela sam vrištati. Mislila sam da će mi oči iskopati! Trčala sam, uletjele su gospođe koje su bile u blizini…”, ispričala je djevojka za Slobodnu Dalmaciju.

Pretpostavlja kako su štitili svoje mlade, ali naglasila je kako baš ničim nije ugrozila mlade galebove niti im se približavala, samo je prolazila prema zgradi. U strahu od mogućeg ponavljanja napada je u idućim danima čak izlazila s kišobranom. Pokušavala je napad i prijaviti, ali na koncu jednostavno nije znala kome da se uopće obrati.

“Nevjerojatno je koliko ih ima. Kliktanje galebova budi me svaki dan u tri i po-četiri sata ujutro, poslije više ne mogu zaspat‘ i gotovo. To je više neizdrživo”, kazala je druga stanovnica Siromašne.

Najteže je vjerojatno stanovnicima na zadnjim ili višim katovima koji su najviše na udaru izmeta tih ptica i buke.

“Stalno su mi na balkonu. Dignem roletu, potjeram ih. Čim spustim roletu, eto ih opet natrag! Pokušavala sam sve napraviti da ih potjeram, stavljala sam žicu, vezala kesice koje se njišu na vjetru, stavljala cd-ove zbog odsjaja… Ništa ne pomaže!”, požalila se Splićanka s Lokvi.