Selak Raspudić o Milanoviću: Nisam sigurna da i on sam zna zašto se ponovno kandidirao

Selak Raspudić o Milanoviću: Nisam sigurna da i on sam zna zašto se ponovno kandidirao

Nezavisna saborska zastupnica Marija Selak Raspudić gostovala je u N1 Studiju uživo gdje je komentirala političke aktualnosti.

U Matici hrvatskoj je u srijedu otkrivena spomen-ploče u povodu donošenja Zakona o hrvatskom jeziku. Na svečanosti su, između ostalih, sudjelovali i premijer Andrej Plenković i Miro Gavran.

“Ne vidim tu članove oporbe, što mi je malo neobično. Ne bih voljela da tako bitna institucija kao što je Matica hrvatska ispadne da je pod nadležnosti HDZ-om”, kazala je Selak Raspudić.

“Čudi me da nisu pozvali šire društvo koje su sudjelovali u inicijativama za donošenje ovog zakona, a koji ne nose breme kao HDZ kojeg prethodno nije bilo briga za zakon, pa ga oportuno odlučili izglasati uoči parlamentarnih izbora”, dodala je.

Osvrnula se i na to što je na današnjoj svečanosti sudjelovao Gavran koji se spominje kao mogući HDZ-ov kandidat za Pantovčak. “Ne bi bilo iznenađujuće da je ovo prvi korak u toj kandidaturi.”

Selak Raspudić je komentirala i je li donijela odluku o svojoj kandidaturi za nadolazeće predsjedničke izbore.

“Od početka sam transparentna, kod mene je situacija jasna, nezavisna sam kandidatkinja, moja politička situacija je specifična. Nezavisnost ima svoju cijenu, ako ste politički ozbiljni i niste blefer, onda je to logistički teže organizirati tako da sam u razgovorima sa širim krugom ljudi i ako postignemo konsenzus i barem minimalnu logistiku – naš forte će biti svježina i sadržaj – ako osiguramo taj minimalni dio, onda ćemo iskoračiti. Ako se nastavi ova priča gdje se smatra da bih trebala iskoračiti, ja sam spremna preuzeti tu odgovornost”, pojasnila je Selak Raspudić.

Ističe da joj je bitna sadržaj i ideja da se krči put za nešto što je nezavisno. “Duboko vjerujem da dobar kandidat može probiti te zadane obrasce sa sadržajem.”

Komentirala je i računa li na podršku Mosta nakon razilaženja. “Svačija potpora će biti dobrodošla, a hoće li me Most poduprijeti, o tome nismo još razgovarali pa bi bilo neozbiljno da o tome sad javno nagađam.”

Zoran Milanović objavio je da ide u borbu za drugi mandat, a njegovu kanidaturu je komentirala i Selak Raspudić.

“Milanović bi trebao objasniti, nisam sigurna da i on sam zna zašto se ponovno kandidirao”, rekla je.