Oluja uništila sve obitelji dječaka Petra (6) koji ima presađeno srce. A onda su se pojavili heroji

Oluja uništila sve obitelji dječaka Petra (6) koji ima presađeno srce. A onda su se pojavili heroji

U oluji je uništena i skromna kuća u kojoj s obitelji živi šestogodišnji dječak Petar kojem je prije dvije godine presađeno srce

Dok traje sanacija posljedica strašnog nevremena u Slavoniji, za Općinu Bošnjaci i Grad Županju proglašena je prirodna nepogoda. Svi koji su pretrpjeli štetu trebaju se javiti lokalnoj samoupravi u roku od osam dana. Tuča veličine teniske loptice devastirala je kuće, uništila usjeve i automobile. Prema prvim procjenama šteta na stambenim objektima veća je od pet milijuna eura.

U oluji je uništena i skromna kuća u kojoj s obitelji živi šestogodišnji dječak Petar kojem je prije dvije godine presađeno srce.

Dok je on pomagao roditeljima, na vratima ga je dočekalo iznenađenje. Novi klima-uređaj koji mu je neophodan, a uništen je u nevremenu kao i ostatak kuće. Klimu su mu poklonili vojnik Josip i volonterka Josipa koji su obitelji i sanirali krov.

‘I ja imam svog malog Petra’

“Odlučio sam odmah reagirati na poziv moje prijateljice Josipe kad je rekla kakvo je stanje i da dječaku treba klima. Morao sam reagirati i rekao sam odmah – sutra kupujem klimu i donosim je ovdje. Odazvalo se i par mojih prijatelja koji su donirali d se pomogne Petru”, kazao nam je Josip i kroz suze otkrio da i on ima svog malog Petra.

“Također od šest godina i emocije su to dodatno potaknule”, zaključio je.

Petrov otac Mario Doknjaš zahvalio je svima na pomoći. “Hvala ljudima na velikom srcu i podršci, na svemu što su pomogli. Mi ćemo dalje nastaviti boriti”, poručio je., piše danas.hr