Europska zemlja koja ima najzdraviju ravnotežu između posla i privatnog života

Europska zemlja koja ima najzdraviju ravnotežu između posla i privatnog života

Studija o prosječnom broju sati i dana rada u 2022. godini otkrila je koje zemlje imaju najzdraviji način života.

Bilo da vam je posao toliko dosadio da planirate potpunu promjenu karijere ili ste dovoljno sretni da uživate u odlasku u ured, svima nam treba zdrava ravnoteža između poslovnog i privatnog života.

Ali vaša sposobnost da postignete tu nedostižnu ravnotežu između posla i privatnog života može ovisiti o kulturi i stavovima vaše zemlje prema poslu. Neke zemlje čak imaju zakon o “pravu na isključenje” koji zabranjuje menadžerima da kontaktiraju zaposlenike izvan radnog vremena.

Međunarodno zdravstveno osiguravajuće društvo William Russell provelo je istraživanje o najboljim mjestima za preseljenje vaše obitelji. Kao dio toga, analizirali su prosječan broj radnih sati i dana u 2022. kako bi dešifrirao koje zemlje imaju najzdraviju ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

Na prvom mjestu, s prosjekom od 1.341 sati rada, odnosno 178 dana, je Njemačka. Konteksta radi, ako ne računamo praznike, u godini ima 260 radnih dana, tako da je to prilično impresivno.

Na drugom mjestu je Danska s prosjekom od 1.372 sata i 182 dana rada godišnje, a na trećem Norveška s 1.425 sati ili 189 dana rada. Sjeverna Europa dominira ukupnom listom, ali je Turska zauzela deseto mjesto s prosjekom od 1498 sati i 199 dana rada, prenosi Time Out.

Ovo je prvih deset zemalja s najboljom ravnotežom između poslovnog i privatnog života:

1) Njemačka

2) Danska

3) Norveška

4) Nizozemska

5) Švedska

6) Austrija

7) Island

8) Luksemburg

9) Finska

10) Turska

,prenosi N1.