Dinamo produljio ugovor s jednom od ključnih figura u osvajanju naslova protekle sezone

Dinamo produljio ugovor s jednom od ključnih figura u osvajanju naslova protekle sezone

Sandro Kulenović potpisao je višegodišnji ugovor s Dinamom.

Modri se novim ugovorom pohvalili na web stranici.

Priopćenje Dinama:

”Zabio je krucijalan gol na Poljudu za plasman u finale Kupa, odigrao važnu ulogu na putu do naslova tresući mreže u delikatnim situacijama kad su se lomile utakmice i bodovi…

Zabio je u sučevoj nadoknadi vremena za bod u Osijeku, za vodstvo protiv Slavena Belupa u trenucima kad je dvoboj otišao u pomalo nemirne vode, a gol za pobjedu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj bio je jedan od važnijih highlighta Dinamove sezone. A sve je to garnirano naglašenom energijom, silinom i emocijom… Sjajni maksimirski napadač Sandro Kulenović, koji je u završnici prošle sezone bio jedna od ključnih figura na putu do naslova prvaka, ove je srijede potpisao novi višegodišnji ugovor s Dinamom.

U rujnu prošle godine otvorio je svoj četvrti mandat u maksimirskom klubu. Prvi je bio u mlađim uzrastima od 2008. do 2016., potom u prvoj momčadi od rujna 2019. do rujna 2020. nakon čega je prešao u Rijeku, treći mandat trajao je u srpnju i kolovozu 2021. prije odlaska u Lokomotivu, a vratio jesenas.

U Dinamo je, dakle, zakoračio još 2008. s nepunih devet godina nakon što je prethodno vježbao u Velikoj Mlaki i potom u NK Zagreb. Među plavima je ostao osam godina, a u ljeto 2016. kao 16-godišnjak preselio u varšavsku Legiju. Godinu kasnije prešao je na posudbu u veliki Juventus gdje je igrao za mladu momčad. U svom prvom povratničkom mandatu u Dinamu debitirao je u rujnu 2019., ali ozlijedio se već u drugom nastupu, slomio je kost u stopalu, oporavak je trajao tri i pol mjeseca…

Popularni Kule napokon je uhvatio ritam, othrvao se ozljedama, a kad je posve spreman i zdrav, tada do izražaja dolazi sva ona srčanost zbog koje je postao i miljenik maksimirskih navijača. Još samo da mu VAR nije „oteo“ onaj gol u sučevoj nadoknadi protiv Viktorije jesenas u Plzeňu. Bio bi to pogodak za 1:1, ali svima nam je veselje pokvario VAR koji je procijenio da je u toj akciji bila riječ o minimalnom zaleđu. Kako god, Dinamo je u nastavku natjecanja prošao u sljedeći krug, a Kulenović u proljetnom dijelu sezone preuzeo ulogu jednog od ključnih igrača na putu do dvostruke krune.

U Dinamu je dsoad odigrao 54 službene utakmice uz 11 postignutih pogodaka i šest asistencija, a pridodamo li i prijateljske dvoboje brojka se penje na 67 nastupa i 20 golova.

“Izuzetno sam sretan i ponosan što sam produljio ugovor s najdražiim klubom. Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom, a za mene to je definitivno Dinamo. Ovo je za mene veliko priznanje i motivacija da nastavim davati sve od sebe na terenu. Hvala ljudima u klubu, stručnom stožeru, suigračima i našim nevjerojatnim navijačima na podršci koju mi pružaju. Veselim se novim izazovima i uspjesima u plavom dresu. Zajedno nastavljamo ostvarivati velike stvari”, rekao je Sandro po potpisivanju novog ugovora.