Četiri znaka da brak ili veza mogu uspjeti, prema bračnoj savjetnici

Četiri znaka da brak ili veza mogu uspjeti, prema bračnoj savjetnici

ODRŽAVANJE zdrave veze ili braka može biti zahtjevno. Međutim, ako su oba partnera posvećena vezi i jedno drugome, postoje velike šanse da će uspjeti. Osim toga, obiteljska i bračna savjetnica Tina Fey tvrdi da postoje suptilni pokazatelji koji ukazuju na to da par može uspjeti. Podijelila je nekoliko.

1. Učinkovito komuniciraju

“Otvorenost u komunikaciji znači da postoji šansa za uspjeh. Studija koja je trajala dva desetljeća i promatrala odnose otkrila je da je glavni pokazatelj dugotrajne veze učinkovita komunikacija”, rekla je Fey za Hack Spirit.
Ako su partneri otvoreni za komunikaciju, čak i ako su teme neugodne, to znači da im je stalo da odnos uspije. 

2. Međusobno su si najveća podrška

“Jedna studija o vezi između ljubaznosti i radosti otkrila je da je emocionalna podrška izrazito pozitivan znak u vezama”, navodi savjetnica. Svaka veza ima svoje bolne točke, ali ako nam partner ili partnerica pružaju podršku, to ukazuje na to da odnos može uspjeti.

3. Znaju opraštati

Oprost je vrlo važan za zdravu i sretnu vezu ili brak, ali u normalnim granicama. Fey objašnjava: “Opraštanje je znak da vaš partner ili partnerica cijene vašu vezu dovoljno da ne dopuste malim stvarima da je preokrenu. Oni intimno znaju da svi ponekad griješimo i vjeruju da možete zajedno rasti.”

4. Čine dobra djela jedno za drugo

Dobra djela ne moraju nužno biti velike geste. To mogu biti mali znakovi pažnje, poput ljubavnog pisma. “Te male geste dovoljan su razlog da vjerujete kako vaša veza može izdržati i uspjeti”, zaključila je savjetnica., piše Index.hr