Užas u Splitu: Jako pijani vozač se zabio u auto sa ženom i četvero djece

Užas u Splitu: Jako pijani vozač se zabio u auto sa ženom i četvero djece

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom


Sinoć, 01. srpnja 2024.godine oko 21.15 sati na kolniku Solinske ulice dogodila se prometna nesreća sudar dva osobna vozila.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju ( utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,85 g/kg) uzrokovao prometnu nesreću na način da je svojim vozilom prešao u suprotnu kolničku traku i udario u prednju lijevu stranu drugog osobnog vozila u kojem se nalazila vozačica i četvoro djece.

Vozačica i jedno dijete zadobili su teške tjelesne ozlijede i zadržani su u bolnici. Vozač je također zadobio teške tjelesne ozlijede ali je nakon obrade pušten, a ostali sudionici zadobili su lakše tjelesne ozlijede.

Vozač osobnog vozila uhićen je i smješten u policiji do otriježnjenja nakon čega će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Utvrđeno je da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, te je do sada prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, prolasku kroz crveno svjetlo i brzine, piše splitska policija.