Super za mališane: kreativni recept za sladoled!

Super za mališane: kreativni recept za sladoled!

Zamrznuti jogurt s granolom, voćem i čokoladom lako postaje zdravi sladoled. Možete ga napraviti i u kalupima za kockice leda, a obožavat će ga i mali i veliki

Sladoled od zamrznutog jogurta odlična je opcija ako želite napraviti mališanima zdravi desert ili pokušavate sami smanjiti slatko pa tražite alternative. Ako nemate kalupe za sladoled, možete napraviti i male ukusne zaleđene kockice u kalupu za led. Za slatku i ukusnu opciju koristite grčki jogurt u koji možete umiješati i malo meda.

Dodajte voće po želji, poput šumskog voća, borovnica i malina, a potom možete dodati i granolu ili male kockice čokolade. Smjesu možete napraviti odmah pa uliti u kalupe ili slažite sastojke u slojeve.

Prvo stavite granolu na dno kalupa, pa zatim na nju ulijte jogurt. Na vrh stavite voće po izboru. Sladoled ili jogurt kockice možete utopiti ili zaliti tamnom topljenom čokoladom pa vratiti u zamrzivač kako bi se preljev ‘stisnuo’.

Za svoj jogurt-sladoled možete koristiti i klasični jogurt, a desert je najbolje ostaviti preko noći u zamrzivaču. Uživajte!, pipe 24sata.