Profesorica nogometa pojačala HTV-ov analitičarski tim Eura …

Profesorica nogometa pojačala HTV-ov analitičarski tim Eura …

U studiju emisije EURO 2024 prvi put imamo analitičarku, to je profesorica nogometa na Kineziološkom fakultetu Tihana Nemčić Bojić, koja je pojačala uigranu ekipu HTV-ovih stručnih analitičara Vedrana Ješu i Marija Cvitanovića u praćenju EP-a.

Bivša reprezentativka, izbornica futsal reprezentacije i profesorica nogometa na Kineziološkom fakultetu te velika zaljubljenica u nogomet i dosad je pratila EURO te “gubila živce” uz hrvatske nastupe.

– Nemoguće je izbjeći emocije, ali s obzirom na posao i na fakultet, sa studentima uvijek pokušavam što objektivnije analizirati utakmice, tako da se trudim da sam uvijek u nekakvom izoliranom okruženju, da nije navijački dio, pa da onda mogu vidjeti što se u stvari dogodilo i na kraju analizirati s drugima, kaže Nemčić Bojić.

Gledala je Sloveniju jučer protiv Portugala? 

– Je, malo pripreme za danas, ali naravno Slovenije nam je žao svima. Oni su imali su svoje prilike, međutim na kraju opet dođe do izražaja to iskustvo, kvaliteta portugalske reprezentacije, možda čak i očekivano na kraju.

Slovence i Portugalce je gledao i Vedran Ješe:

– Pa je, upravo to iskustvo koje Portugal ima, a Slovenija nema, pogotovo Šeško, koji je mlad grač i svi mi znamo što je trebao napraviti. Kad vidimo akciju, možda je mogao ići u dribling, ali u tom trenutku, pred toliko ljudi, reagirao je tako kako je reagirao, vjerujem da je želio najbolje. Nije zabio na kraju i ispali su na penale, baš mi je žao jer nekako su mi se od početka jako sviđali.

Mario Cvitanović osvrnuo se na tri obranjena penala zaredom:

–  Tri penala, obraniti ih za redom, i to još prva tri, to nije mala stvar, plus što je prvi penal pucao Iličić, koji je inače jako dobar šuter i zna pogoditi, iskusan je igrač. Portugal je na kraju je prošao, međutim, Slovenci su napravili jednu veliku stvar, napravili su veliku stvar za sve manje reprezentacije, ali za sebe pogotovo, pokazali su još jednom koliko je bitno biti ekipa i koliko je važno na ovom Europskom prvenstvu biti ekipa, jer vidimo kako utakmice odmiču dalje, koliko je taj faktor zajedništva, koliko je faktor odgovornosti i usmjerenosti na zadatak bitan, a mislim da će do samog kraja turnira biti možda i presudan, smatra Cvitanović., piše HRT