Portugalci žestoko kritiziraju Cristiana Ronalda. Od izbornika su tražili da povuče drastičan potez

Portugalci žestoko kritiziraju Cristiana Ronalda. Od izbornika su tražili da povuče drastičan potez

Portugalski mediji uoči duela s Francuskom: Ima smisla postaviti pitanje je li Ronaldo u ovakvoj formi prednost ili uteg za momčad

Portugalska nogometna reprezentacija igrat će u petak protiv Francuske utakmicu čiji je ulog polufinale Europskog prvenstva. Očekuje se da će momčad na teren ponovno izvesti kapetan Cristiano Ronaldo, no ne razmišljaju svi na jednak način, a čak i među medijima u Portugalu ima onih koji kritiziraju svoju ikonu i pitaju se je li i dalje vrijedan prve postave nacionalnog tima.

Primjerice, čitani Publico kritizira njegovu igru u remiju protiv Slovenije i prolasku Portugala na jedanaesterce i njegovu izvedbu vrednuje ocjenom 4/10. “Još jedna loša izvedba kapetana. Kao i u prošloj utakmici, tako je i u ovoj, iako nešto manje, proveo puno vremena na travi”, objašnjava se i dodaje:

“Potom je donosio loše odluke pred golom suparnika, loše je dodavao loptu ispred njega, pokvario time neke akcije, i bio neprecizan u završnicama, iako je jedinu pravu priliku u kojoj je bio neometan imao na kraju drugog dijela.”

Kritizira se i njegova nepreciznost u slobodnim udarcima, što je “nešto čega smo se nagledali”, ističe da je promašio penal, da ne napada prostor, ne traži dubinu, niti suigrače pred golom, a niti ne pogađa kao što je nekoć pogađao.

“Ima smisla postaviti pitanje je li Ronaldo u ovakvoj formi prednost ili uteg za momčad. Što bi se dogodilo da je ušao u igru s klupe svjež, dok su Slovenci bili iscrpljeni? To nikad nećemo saznati”, zaključuje se. Strijelac 130 golova iz 211 utakmica za nacionalnu momčad na ovom turniru u 366 odigranih minuta, u susretima protiv Češke, Turske, Gruzije i Slovenije, još uvijek nije postigao gol iz igre. Uputio je 20 udaraca., prenosi večernji