Nepoznati počinitelji s nadvožnjaka bacali balone napunjene vodom, oštetili jedno vozilo

Nepoznati počinitelji s nadvožnjaka bacali balone napunjene vodom, oštetili jedno vozilo

U subotu, 29. lipnja, u večernjim satima, u Splitu su zabilježena dva incidenta kada su s pješačkog nadvožnjaka u ulici Matice Hrvatske na cestu bačeni gumeni baloni napunjeni vodom. Jedan balon pogodio je prednje vjetrobransko staklo autobusa javnog gradskog prijevoza, dok je drugi udario u prednje vjetrobransko staklo osobnog vozila.

Na autobusu nisu nastala oštećenja, ali je staklo osobnog vozila potpuno oštećeno. Vlasnik vozila je upoznat s načinom podnošenja prijedloga vezanog uz kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Iako naizgled bezazlena nepodopština, ovakvo ponašanje može imati ozbiljne posljedice. Ovaj put je prouzročena materijalna šteta na jednom vozilu, no bacanje predmeta na cestu može uzrokovati nepredvidivu štetu i ugroziti sigurnost sudionika u prometu, što čini ovakva ponašanja izuzetno opasnima.

U cilju utvrđivanja svih činjenica i sudionika događaja, policija provodi izvide te poziva građane koji imaju korisne informacije ili saznanja da se s punim povjerenjem obrate na broj 192 ili pristupe u Drugu policijsku postaju Split., doznaje dalmacijanews