Vozač automobila oduzeo prednost motoristi, oba pijana…

Vozač automobila oduzeo prednost motoristi, oba pijana…

Foto: POLICIJA / Prometna nesreća u Maloj Subotici

Pijani motociklist stradao je u Međimurju nakon što mu je pijani vozač automobila oduzeo prednost u mjestu Mala Subotica.

“U subotu nešto poslije 21 sat u Maloj Subotici dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 27-godišnji motociklist.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 40-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,97 g/kg) upravljao osobnim automobilom čakovečkih oznaka te se uključivao u promet s asfaltirane površine ispred poštanskog ureda na kolnik Glavne ulice.

Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću spomenutom prometnicom zbog čega je u stražnji bočni dio njegova automobila, prednjim dijelom udario motocikl, čakovečke oznake kojim je Glavnom ulicom, pod utjecajem alkohola (0,94 g/kg), upravljao 27-godišnjak.

Nakon sudara došlo je do prevrtanja motocikla te pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu u Čakovec, gdje mu je pružena liječnika pomoć.

Nakon utvrđivanja težine zadobivenih ozljeda slijedi pravna kvalifikacija događaja. Vozačima je vađena krv te je izuzet urin radi analize na apsolutnu koncentraciju alkohola u organizmu”, rekli su u međimurskoj policiji jutros.

APEL MEĐIMURSKE POLICIJE:

Skrećemo pažnju svim sudionicima u prometu kako je jedan od glavnih uzroka prometnih nesreće u kojima stradavaju motociklisti, nepoštivanje prednosti prolaska.

Također, dodajmo kako je u protekloj godini na području Međimurske županije evidentirano 530 prometnih nesreća, dok su u gotovo svakoj petoj nesreći vozači vozila koji su sudjelovali u tim nesrećama, bili pod utjecajem alkohola.

U prvih pet mjeseci ove godine na području Međimurske županije bilježi se i značajniji porast teško ozlijeđenih sudionika u prometnim nesrećama. U prvih pet mjeseci lani 10 sudionika nesreća zadobilo je teške ozljede, dok je u prvih pet mjeseci ove godine 31 sudionik nesreća teže ozlijeđen (porast od 210%).

S obzirom na te statističke pokazatelje, pozivamo sve sudionike u cestovnom prometu da striktno poštuju prometna pravila i propise kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama te time direktno utjecalo na povoljnije i sigurnije stanje u cestovnom prometu., doznaje danica