Butković odgovorio Ani Brnabić: Ono kad u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka

Butković odgovorio Ani Brnabić: Ono kad u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odgovorio je na Facebooku srpskoj premijerki Ani Brnabić.

Podsjetimo, Brnabić je rekla da je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu zbog rezolucije o Jasenovcu, koju je Podgorica usvojila u petak.

“Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka,” napisao je Butković.

Ministar se referirao na incident iz 2010. godine kada je Ana Brnabić uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju u blizini Krka.

Brnabić je komentirala i hrvatske reakcije na rezoluciju o Jasenovcu. “Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija dužnosnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili sponzori srebreničke rezolucije,” rekla je Brnabić, a prenosi Blic.

Komentirajući spomenutu rezoluciju, predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković poručio je da ona šalje šalje namjernu politiku podjele unutar te zemlje te je riječ o instrumentalizaciji “jedne druge države u regiji”., prenosi N1