Blokirana imovina zločinačkom udruženju: Ne mogu do pašnjaka, stanova i kuće, a na popisu i skupocjeni automobil

Blokirana imovina zločinačkom udruženju: Ne mogu do pašnjaka, stanova i kuće, a na popisu i skupocjeni automobil

Sud je na prijedlog USKOK-a blokirao imovinu 42-godišnjakinji i s njom povezanim osobama, a svojoj imovini ne mogu pristupiti ni dvije tvrtke povezane s okrivljenicima.

Nakon što su objavili detalje velike akcije protiv sedam osumnjičenih osoba i tri tvrtke za koje sumnjaju da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja, utaje poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pranja novca, USKOK je u ponedjeljak sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnio prijedloge za određivanje privremenih mjera osiguranja imovinske koristi u odnosu na 42-godišnjakinju i s njom povezane osobe, 50-godišnjaka te dva okrivljena trgovačka društva kako bi se onemogućilo da okrivljenici da otuđe ili opterete imovinu za koju se sumnja da je stečena počinjenjem kaznenih djela, a radi njenog naknadnog oduzimanja.

Sud je prihvatio prijedloge USKOK-a te je odredio privremene mjere osiguranja imovinske koristi. Tako je u odnosu na 42-godišnjakinju i dvije osobe koje su s njom povezane određena zabrana otuđenja i opterećenja pašnjaka na Pagu, te njezine kuće u Bjelovaru. Nadalje, 50-godišnjaku je određena zabrana otuđenja i opterećenja stana u Bjelovaru i automobila marke Porsche. Jednom od trgovačkih društava povezanim s ovom kriminalnom skupinom određena je zabrana otuđenja i opterećenja stana u Supetru na Braču, a drugom dva poslovna prostora u Bjelovaru. Ukupna vrijednost blokirane imovine iznosi 391.572,23 eura., piše dnevnik.hr