Žena u koju se na biciklijadi zaletio pijani vozač: Sretna sam što sam živa

Žena u koju se na biciklijadi zaletio pijani vozač: Sretna sam što sam živa

PIJANI muškarac (44) se u subotu u Općini Vojnić automobilom austrijskih registracija zabio u grupu biciklista i teško ozlijedio ženu.

Na biciklističkom maratonu povodom obljetnice osnivanja 110. brigade u Karlovcu dio branitelja je za RTL ispričao da je vozilom nasrnuo na bicikliste uz prijetnje i povike mržnje prema Hrvatima. Nakon toga je pobjegao i zabio se u električni stup. U krvi je imao 2.76 promila alkohola. U Udruzi 110. brigade ogorčeni su napadom.

“Ženu je počeo vući prema državnoj cesti”

“Točno mi je suborac rekao da je gledao prema njima, govorio: ‘Što vi Hrvati tu radite, vas sve treba pobiti.’ U jednom trenutku je krenuo direktno prema terasi. Srećom, prije terase su tri stepenice – to je bila barijera da se direktno ne zabije u njih. Kad je vidio da to ne može napraviti, krenuo je unatrag, gdje su bili parkirani bicikli. Gospođa Katarina bila je tamo. Udario je u parkirane bicikle, između kojih je bila ona. Počeo ju je vući prema državnoj cesti”, rekao je Srđan Fot, predsjednik udruge 110. brigade.

“Nije ništa govorio, ne znam što ga je na to natjeralo”

“On nije ništa govorio, on je samo gledao, tamo je sjedio, ne znam što ga je na to natjeralo. Da li kako smo mi bili obučeni, u kockicama… Uglavnom, čovjek nije bio normalan. On je to učinio i pobjegao s mjesta. Mi smo na biciklima već godinama, čovjek padne s bicikla, netko ti oduzme prednost… Ali ovo je baš bilo s ciljem, smišljeno, po meni je to neoprostivo”, kazao je za HRT. Vladimir Latković, predsjednik BK Pedala Laganini iz Karlovca.

Ozlijeđenoj Kristini Cerin pomoć je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, a za RTL je ispričala što se dogodilo.

“Zadnje čega se sjećam je škripa guma i u punom gasu je krenuo”

“Sjećam se da smo došli na pauzu, ispred kafića. Parkirali smo bicikle i naručili pića. Sjećam se da sam primijetila čovjeka da stoji uz svoj auto sa strane i čudno i uznemirujuće nas gleda desetak minuta. Nisam htjela kontakt očima jer je sve izgledalo jako neugodno. Krenuo je autom, stao, čudno nas gledao. Zadnje čega se sjećam je škripa guma i u punom gasu krenuo je autom”, prisjetila se Cerin detalja horora.

Cerin navodi da se ne sjeća je li bilo povika: “Takvih stvari se ne sjećam. Ne bih htjela tvrditi nešto u što nisam sigurna. To je kao u američkim filmovima, doslovno se događalo u sekundama.”

“Navodno me vukao par metara, toga se ne sjećam”

“Bila sam svjesna cijelo vrijeme, ali po pričama sam bila vučena par metara. Toga se ne sjećam. To mi ne postoji u glavi. Sve me boli, ali sretna sam jer sam živa. Da nije bilo tih bicikala, mislim da ne bismo razgovarali, jer su ipak ublažili udarac. Imam epizode kada mi se plače, kada sam sretna jer sam živa. Bicikli su nam skroz uništeni”, dodala je Cerin i poručila da neće odustati od biciklizma.