Divljački napad na policiju u romskom naselju u Međimurju. Policajac teško ozlijeđen

Divljački napad na policiju u romskom naselju u Međimurju. Policajac teško ozlijeđen

JUČER je romsko naselje Parag u Međimurju bilo poprište nekoliko incidenata koji su kulminirali sukobom između više muškaraca i policije.

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je niz dojava o tučnjavama, glasnoj glazbi i obiteljskom nasilju od ranih jutarnjih sati.

Na jednu od dojava, zaprimljenu u 12:50 sati, reagirali su policijski službenici iz Čakovca. Na licu mjesta zatekli su 47-godišnjaka koji je, pod utjecajem alkohola, puštao glasnu glazbu i remetio javni red i mir. Tijekom policijske intervencije, 20-godišnji ukućanin počeo je vrijeđati policajce. Kada je ignorirao upozorenja da prestane, policajci su bili prisiljeni upotrijebiti sredstva prisile.

Nasrnuli na policiju, 20-godišnjak udario policajcem glavom u glavu

Situacija se pogoršala kada je 47-godišnjak izašao iz kuće, prevrnuo stol s alkoholnim pićima i fizički nasrnuo na policajce. Policija je tada upotrijebila sprej suzavac kako bi odbila napad, objavila je PU međimurska.

Dodali su kako je istovremeno 20-godišnjak udario policajca glavom u glavu i pobjegao, dok je 26-godišnji ukućanin pokušao omesti policajce povlačenjem i naguravanjem.

Unatoč okupljanju većeg broja građana koji su glasno negodovali, policajci su uspjeli privesti 26-godišnjaka i 47-godišnjaka te ih odvesti u postaju na kriminalističko istraživanje. Dodatne policijske snage ubrzo su pronašle i privedle odbjeglog 20-godišnjaka, čime se situacija smirila.

Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi privedeni bili pod utjecajem alkohola. Policajac kojeg je 20-godišnjak udario zadobio je tešku ozljedu glave i pružena mu je liječnička pomoć u čakovečkoj bolnici.

Istraživanjem je utvrđeno da su 47-godišnjak i 20-godišnjak počinili prekršaje narušavanja javnog reda i mira te će se protiv njih podnijeti optužni prijedlog. Također, svi privedeni počinili su kaznena djela prisile prema službenim osobama te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, objavila je policija. , doznaje index.hr