Inspektori zaplijenili didušikov monoksid: Pet osoba dilalo ampulicama

Inspektori zaplijenili didušikov monoksid: Pet osoba dilalo ampulicama

U cilju uspješne provedbe i ove turističke sezone u RH te zaštite javnog i javnozdravstvenog interesa u kontekstu zaštite ljudi, životinja, bilja, prirodnih bogatstava i okoliša, nadležne inspekcije Državnog inspektorata, i to turistička, sanitarna, tržišna, poljoprivredna, građevinska, inspekcija rada i zaštite na radu, vodopravna, inspekcija zaštite prirode i zaštite okoliša te rudarska, energetska i inspekcija opreme pod tlakom, obavljaju koordinirane inspekcijske nadzore na području turističkih destinacija Republike Hrvatske, javljaju iz Državnog inspektorata, prenosi Danas.

Navode da su u razdoblju od 24. lipnja do 26. lipnja na području grada Novalje i plaže Zrće u okviru Hideout Festivala, obavljeni ciljani koordinirani nadzori nadležnih inspekcija Državnog inspektorata.

‘Nadalje, sanitarna i turistička inspekcija obavile su više inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima na predmetnom području te je u pojedinim slučajevima za utvrđene nedostatke primijenjeno načelo oportuniteta, odnosno omogućen je ispravak utvrđene nepravilnosti u zadanom roku, a za ostale utvrđene povrede izrečene su kazne na mjestu izvršenja prekršaja u ukupnom iznosu 1.621 EUR. Najčešće povrede odnosile su se na HACCP sustav (kontrola sigurnosti hrane), higijenski minimum te otklanjanje nedostatka u svezi izdanih rješenja o udovoljavanju minimalnim uvjetima za obavljanje ugostiteljske djelatnosti’, priopćili su iz inspektorata., doznaje dalmatinski

Didušikov monoksid, koji se naziva rajski plin ili plin smijavac, prodaje se ilegalno u ampulicama, a koriste ga brojni sudionici ljetnih zabava.