ZET-ov bus naletio na armiranu ploču na cesti pa se prepolovio: ‘Sparkirao se i odjednom puklo’

ZET-ov bus naletio na armiranu ploču na cesti pa se prepolovio: ‘Sparkirao se i odjednom puklo’

ZET je u ponedjeljak priopćio kako zbog otkanjanja kvara u ispravljačkoj stanici Dubrava tramvajske mreže istočnog dijela grada, od ranih jutarnjih sati tramvaji linija 4, 7, 11 i 12 prometuju skraćeno do okretišta Maksimir

ZET-ov autobus, koji u Zagrebu privremeno vozi od Dubca do Maksimira umjesto redovnih tramvajskih linija, raspao se na pola nakon što je naletio na uzdignutu armiranu betonsku ploču na cesti. Prema riječima čitatelja, autobus je stigao na stanicu i u jednom trenutku je počeo ‘pucati’., pišu 24sata

– Čekali smo bus, nismo uopće shvatili zbog čega se to dogodilo. Samo je popucao, a vozač je zamolio putnike da napuste vozilo – ispričao nam je čitatelj.

Iz ZET-a poručuju kako nitko nije ozlijeđen te da će se štete sanirati.

– U 16.50 sati u Ulici Dubrava na stajalištu Poljanice, prilikom prolaska autobusa uzdignula se armirano betonska ploča ispod vozila i oštetila autobus u zoni zgloba, odnosno tzv. harmonike. Prema prvim  informacijama, nitko nije ozlijeđen. Autobus će biti otpremljen u servis na pregled i popravak, a nadležna služba će sanirati armirano betonsku ploču – rekao nam je ZET-ov glasnogovornik Domagoj Zeba.

Tramvaji na istoku Zagreba ne voze do utorka: Od Maksimira do Dubca putnici mogu busom

ZET je, naime, u ponedjeljak priopćio kako zbog otklanjanja kvara u ispravljačkoj stanici Dubrava koja je zadužena za opskrbu električnom energijom tramvajske mreže istočnog dijela grada, od ranih jutarnjih sati tramvaji linija 4, 7, 11 i 12 prometuju skraćeno do okretišta Maksimir, a putnike od Maksimira do Dupca prevoze autobusi koji se zaustavljaju u zonama tramvajskih stajališta.