Zastupnici Mosta prozvali DP zbog istražnog povjerenstva o COVID-u 19

Zastupnici Mosta prozvali DP zbog istražnog povjerenstva o COVID-u 19

Saborska rasprava o prijedlogu da se osnuje istražno povjerenstvo o radu Stožera za vrijeme Covida počela je Mostovim prozivkama na račun Domovinskog pokreta, koji je to navodio kao uvjet za ulazak u vlast a sada je promijenio mišljenje.

Domovinski pokret je za vrijeme pandemije zagovarao istražno povjerenstvo, bio protiv Stožera te ministara Vilija Beroša i Davora Božinovića a danas ih podržavaju, kazali su Mostovci Miro Bulj i Nikola Grmoja, podsjetivši da je Vlada u kojoj sjedi i DP odbacila zahtjev o osnivanju istražnog povjerenstava.

– Vi ste glasali za sve te ministre koji su bili članovi Stožera da ponovno postanu ministri, rekao je Grmoja.

– Mi ništa ne podržavamo, sigurno ne podražavamo Stožer, to smo govorili četiri do pet godina, o njemu imamo stav a imamo politički stav i o ovom povjerenstvu, nemojte obmanjivati, uzvratio im je Igor Peternel (DP).

Nikola Mažar (HDZ) ocijenio je pak da Mostovce nije briga za zdravlje i građane već da im je samo do politiziranja.

Prijedlog Mosta o osnivanju istražnog povjerenstva potpisima je podržalo 17 oporbenih zastupnika, osim zastupnika Mosta, potpise su dali i zastupnici Hrvatskih suverenista i stranke Pravo i pravda, nezavisni Josip JurčevićNino Raspudić i Marija Selak Raspudić te Anka Mrak Taritaš (GLAS), Marijana Puljak i Viktorija Knežević iz Centra, Dalija Orešković (DOSIP) i Ivica Baksa (NPS).

Cilj saborskog istražnog povjerenstva, naveo je Grmoja, bio bi utvrditi sve eventualne nezakonitosti, pogodovanja i političke pritiske na rad Stožera, kao i okolnosti nabave cjepiva.

– Smatrao da je – zbog tri godine života građana i produciranog straha te svakodnevnih presica Stožera i korištenja straha za politički profit na izborima ali i za opipljivi profit – potrebno sve istražiti, kazao je.

U tri godine građani su svjedočili, kazao je, neviđenom ograničavanju ljudskih prava i sloboda zbog čega je trpjelo i gospodarstvo, a liječnički pregledi odgađani.

Ni Ante Pavelić ni Josip Broz Tito nisu imali takvu vlast kakvu je imao Stožer, ustvrdio je nezavisni Nino Raspudić i poručio kako će se sve kad tad rasvijetliti., piše HRT