Talijanski izbornik poludio na novinare: “Hrvatska je fenomenalno igrala, što hoćete!?”

Talijanski izbornik poludio na novinare: “Hrvatska je fenomenalno igrala, što hoćete!?”

Talijanski izbornik Luciano Spalletti jako se naljutio na uvodno pitanje jednog talijanskog novinara nakon utakmice Hrvatske i Italije (1:1) na Europskom prvenstvu.

Novinar ga je pitao je li taktiku dogovorio s igračima ili se odlučio sam za taktiku koju je postavio? Time je aludirao na to da je Italija igrala na bod, sve dok nije primila pogodak, a očito smatra da je to bila loša taktika., piše gol.hr

“Ja razgovaram sa svojim igračima. Naravno da razgovaram, a vi laprdate i još ćete puno godina do mirovine”, galamio je talijanski izbornik.

“Oni koji stalno kritiziraju i šire tračeve, to nije dobro. Zna se tko vam je to rekao. Naravno da razgovaram sa svojim igračima.”

Spalletti je nastavio govoriti i žestoko gestikulirati.

“Hrvatska je bila fenomenalna u tako teškoj utakmici. I moji su igrači bili fenomenalni. Igrali smo sa samo tri braniča, pokrili smo teren 60 metara”, vikao je talijanski izbornik.

“Ali da smo bez dogovora odlučili tko će igrati, a tko neće i kako, to je stvarno glupo. Već smo igrali ovako. Na početku utakmice nismo bili dovoljno dobri, ali kasnije smo sve zaslužili. Vi ste meni prije nekoliko dana rekli da je ovo skupina smrti.

Španjolska je jako dobra, Hrvatska je jako dobra, obje momčadi znaju igrati ovakve utakmice. Naravno da u nekim trenucima nismo bili na razini, a to je zbog stresa i pritiska. Mi napredujemo, odigrali smo odličnu utakmicu. Nije da imamo neki ugovor, dogovor, kako kažete.

Moram razgovarati s igračima i objasniti zašto je postava ovakva ili onakva. Hrvatska ima jako dobre ofenzivne igrače, koji znaju igrati među linijama. Očekivao sam da će Perišić igrati otpočetka. Normalno je da u ovakvim utakmicama postoji veliki stres. Ali znali smo da nam je dosta remi, pa nismo bili na početku dovoljno hrabri. No kako je utakmica odmicala, tako smo se dizali”, zaključio je Spalletti.