Policajac koji je sudio Hrvatskoj izazvao je skandal na prošlom Euru i poništio čisti gol Ronalda

Policajac koji je sudio Hrvatskoj izazvao je skandal na prošlom Euru i poništio čisti gol Ronalda

Cristiano Ronaldo jedan je od onih koji se ne sjećaju rado nizozemskog suca Dannyja Makkielea, koji inače radi i kao policijski inspektor u Rotterdamu. U ponedjeljak je sudio ‘vatrenima’ protiv Italije

Hrvatska nogometna reprezentacija na svojim je dlanova imala osminu finala Europskog prvenstva. “Vatreni” su poveli u 55. minuti golom kapetana Luke Modrića, a Mattia Zaccagni je zabio u 98. minuti utakmice za 1-1 i remi koji je Hrvatsku sveo na minimalne šanse za prolaz u nokaut fazu Eura.

Nekoliko hrvatskih reprezentativaca nakon utakmice je izrazilo čuđenje zbog sudačke nadoknade od osam minuta u drugom poluvremenu. Pravdu na utakmici dijelio je nizozemski sudac Danny Makkelie, koji je “vatrenima” podijelio šest žutih kartona, a nesigurno je reagirao i u 53. minuti kada se sam morao uvjeriti na VAR-u kako su Talijani doista igrali rukom.

Osim što radi kao nogometni sudac, Nizozemac Makkelie također je policijski inspektor u Rotterdamu i trener sudaca u Nizozemskom nogometnom savezu. Riječ je o iskusnom sucu koji ima Fifinu licencu od 2011. godine, ali ga nogometna javnost pamti i po nekoliko spornih situacija izuzev onih s utakmice Hrvatske i Italije.

Cristiano Ronaldo (39) jedan je od onih koji ga se ne sjećaju rado. Makkelie je 2021. u kvalifikacijama za SP u Katru poništio pobjednički gol Portugalaca na samom kraju utakmice. Ronaldo je tada poslao loptu prema mreži, ali ju je jedan srpski reprezentativac klizećim startom izbacio iz gola.

Međutim, nakon usporenih snimki nije bilo dvojbi kako je lopta sigurno prešla crtu svojim cijelim obujmom. Makkelie nije na to tako gledao.

Makkelie je također sudio kontroverzni penal na polufinalu Eura 2021. godine na utakmici Engleske i Danske u korist Engleza. Kane je tada zabio s bijele točke nakon što je Raheem Sterling možda prelako pao u kaznenom prostoru Danske., piše 24sata.