Jandroković na utakmicu poveo sina, a Milanović suprugu: Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv obojice

Jandroković na utakmicu poveo sina, a Milanović suprugu: Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv obojice

Već je i protiv Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora, pokrenut postupak jer je on pak svog sina vodio na utakmicu Hrvatske i Španjolske

Protiv predsjednika Zorana Milanovića Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je predmet, i to jer je na utakmicu Hrvatske i Italije za Euro 2024. u Leipzig poveo svoju suprugu, izvijestio je Dnevnik Nove TV. Sanja Musić Milanović bila je pratnja predsjedniku ovog ponedjeljka u Njemačkoj, a putovali su državnim zrakoplovom.

Upravo zbog toga je pokrenut postupak, navodi medij. Utvrde li se elementi sukoba interesa, Milanović će se o svemu morati i očitovati. Inače, već je i protiv Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora, pokrenut postupak jer je on pak svog sina vodio na utakmicu Hrvatske i Španjolske. Utakmica se bila odvila u Berlinu, a Jandroković je također sa sinom putovao državnim zrakoplovom.

“Povodom izjave zamjenice predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Ines Pavlačić i teksta koji je Povjerenstvo uputilo medijima, želio bih s obzirom na interes medija i javnosti, pozvati Povjerenstvo da što žurnije odluči o pokretanju postupka te da se utvrde sve relevantne činjenice, kako bi javnost sa svime bila temeljito upoznata”, istaknuo je Jandroković u priopćenju. Rekao je i da – kada nema formalnog postupka – praktički nije u ravnopravnoj situaciji. “Teško mi se očitovati na ono što Povjerenstvo čini ili planira činiti”, izjavio je. Jandroković je obranio svoju poziciju već pred medijima, a tada je u njegovu stranu stao i sam Milanović.

– Jel’ trebao klinac ići s tatom? Je, trebao je”, odgovorio je predsjednik na novinarsko pitanje u Ivancu. Na dodatno pitanje da je Povjerenstvo otvorilo slučaj, Milanović je uzvratio: “Samo neka otvaraju slučaj”.