Unatoč buri i valovima, Ribafish doplivao do Lovrana i oduševio klince koji su ga željno čekali

Unatoč buri i valovima, Ribafish doplivao do Lovrana i oduševio klince koji su ga željno čekali

Djeca na Lovranskoj plaži strahovala su da će Ribafish u ponedjeljka ujutro odustati od plivanja zbog lošeg vremena, pa kad je napokon isplivao oduševljenju nije bilo kraja

Prvi dan ovogodišnjeg projekta RokOtok, koji je posvećen plažama na Istarskom poluotoku, pa se zato zove RokpoluOtok, započeo je u nedjelju, kad je popularni profesor geografije, bloger, novinar i influencer, Domagoj Jakopović Ribafish, u 18 sati isplivao na plaži Preluk, gdje je druženje s djecom koja su ga s veseljem dočekala proteklo u sjajnoj atmosferi.

U ponedjeljak smo Ribafisha ulovili nešto prije 11 sati, nakon što je već završeno i druženje s djecom na drugoj postaji projekta, na lovranskoj plaži, nakon čega se trebao odmoriti i pripremiti za geocaching, koji se održava svaku večer.

– U ponedjeljak smo krenuli već oko 6 ujutro i bilo je dosta naporno zbog lošeg vremena. Puhala je jaka bura i bilo je dosta valovito tako da Ribafishu nije bilo lako isplivati tu dionicu. Išlo je dosta sporo. Zbog lošeg vremena su i djeca na plaži u Lovranu pomalo strahovala od toga da će odustati. No, zato kad je napokon stigao do plaže, njihovom oduševljenju nije bilo kraja – priča Kasandra,  Ribafisheva djevojka koja vodi organizaciju projekta.

I ovog puta uz brod kojim putuju organizatori projekta, Ribafisha je pratio i mještanin na kajaku, koji je želio biti pri ruci, ako mu bude potrebna pomoć.

U video prilogu se vidi da se zbog lošeg vremena Ribafish morao popeti na brod, nakon otprilike 7,5 kilometara te 2 sata i 15 minuta borbe s valovima koji su na dijelovima dionice prelazili visinu od dva metra. 

Djeca su i ovdje bila jako zainteresirana za priču o očuvanju prirode i druženje uz za čišćenje plaže od smeća, kaže.

– U sklopu ovog projekta, cilj nam je obići 12 plaža u Istri, do kojih ćemo svaki dan plivati oko 5 kilometara. Glavni je cilj potaknuti djecu da provedu s nama neko vrijeme u prirodi, da prožive jednu malu avanturu, umjesto da cijelo vrijeme sjede za računalom ili igraju igrice. Želimo ih potaknuti da češće uživaju u prirodi i druže se među sobom te da budu svjesniji naše odgovornosti u očuvanju Planete – pojasnio je Ribafish motive projekta još uoči prvog skoka u more u nedjelju.

Podsjetimo, Ribafish je projekt RokOtok pokrenuo u spomen svom prerano preminulom sinu Roku, s kojim je svojedobno isplanirao posjetiti sve hrvatske nastanjene otoke, njih 50. Kako se 2018. morao oprostiti od sina, rodila se ideja da plivajući poveže sve hrvatske otoke i na svakom od njih se druži s djecom i njihovim roditeljima.

To je i ostvario, povezavši plivanjem 50 otoka, i to u dvije etape, 2019. i 2020. godine. Veliki interes djece i roditelja za druženje s Ribafishom doveo je do toga da ideja nastavi tinjati tako da se plivanjem i druženjem povezuju pojedine plaže.

Tako će ove godine Ribafish plivajući povezati 12 plaža u Istri, gdje je sve do 17. srpnja, kad projekt završava u Puli., piše 24sata.