VIDEO Ministar Dabro: Potpore su išle svima i svakomu; Ne bacati novce da bi kupovali socijalno-poljoprivredni mir

VIDEO Ministar Dabro: Potpore su išle svima i svakomu; Ne bacati novce da bi kupovali socijalno-poljoprivredni mir


Ministar poljoprivrede Josip Dabro rekao je u HTV-ovoj emisiji “Plodovi zemlje” kako je ključ njegova mandata mjerljivost rezultata te da su potpore posljednjih godina išle svima i svakomu i da ne treba bacati novac radi kupnje socijalno-poljoprivrednog mira.

Odgovarajući na pitanje odakle volja njegovu Domovinskom pokretu da preuzme Ministarstvo poljoprivrede, Dabro je rekao da je DP jedan od najjačih u Slavoniji te da su cijelo vrijeme govorili o preuzimanju odgovornosti i kako ne bi bilo odgovorno prema građanima da ne preuzmu taj resor.

– Poljoprivreda, šumarstvo, ribarstvo su ključ hrvatske države, rekao je Dabro.

Urednik i voditelj emisije Vlatko Grgurić pitao ga je čime su u Domovinskom pokretu bili nezadovoljni politikom HDZ-a, koji je godinama imao taj resor.

– Nećemo mi sada reći da smo nezadovoljni politikom nečega pa smo preuzeli zbog toga taj resor. Ja bih prije rekao preuzeli smo resor zato što je malo tko htio uzeti taj resor, rekao je Dabro.

Među ostalim je rekao da struka nije došla do izražaja dobrim dijelom zbog politike, poručivši da će se okružiti te da već razgovara sa svim ljudima iz struke koji su vrhunski u Hrvatskoj.

Dabro je rekao da su zadnjih par godina ili par desetaka godina potpore išle svima i svakome, da potpora treba težiti unaprjeđenju poljoprivredne proizvodnje, a ne “bacati novce da bi vi kupovali socijalno-poljoprivredni mir”.

Poručio je da je ključ njegova mandata mjerljivost rezultata te da je važno pomoći malom poljoprivrednom proizvođaču, koji su, kako je rekao, u najvećem problemu i najranjiviji.

Dabro je u “Plodovima zemlje” govorio i o cijenama žitarica, poljoprivrednom zemljištu i mljekarstvu, a cijeli razgovor možete pogledati u nastavku, piše HRT.