Na odmor idete s djecom? Ovo je top devet hrvatskih plaža za njih!

Na odmor idete s djecom? Ovo je top devet hrvatskih plaža za njih!

Ako idete na godišnji odmor s djecom, Jadran je odlično mjesto za njih. Naime, na Jadranu je puno plaža koje će odgovarati obiteljima s djecom. Ima pješčanih, šljunčanih, betonskih, s hladovinom i raznim sadržajima, a ovo su samo neke od njih.

1. Sakarun, Dugi otok

Plaža duga 800 metara nalazi na sjevernom dijelu Dugog otoka. Ova pješčana plaža s iznimno plitkim morem idealno je mjesto za obitelji s djecom. Uz plažu se nalazi i predivna borova šuma koja tijekom ljetnih vrućina pruža hladovinu.

2. Rajska plaža, Lopar, otok Rab

Prostire se na gotovo dva kilometra, a ovo je najveća i najpoznatija pješčana plaža u Loparu. Nagrađena je Plavom zastavom zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti. Čak je dospjela na CNN-ovu listu Top 100 svjetskih plaža. Osim što nudi veliki turistički sadržaj, ako pak imate psa, možete ga odvesti na južni dio plaže. Rajska plaža je pješčana i plitka, što je idealno za djecu. U blizini se nalazi veliki sportski centar s različitim igralištima i terenima za tenis, nogomet, košarku, odbojku, mini golf, stolni tenis, ali i vodenim toboganima i raznim vodenim sportovima, piše Večernji.

3. Plaža Borik

Borik je glavna gradska plaža u Zadru smještena na sjevernom dijelu grada. Uglavnom je šljunčana, ali ima i veliku pješčanu uvalu te betonirani plato. Na plaži se nude različite aktivnosti poput jedrenja na dasci i vožnje jet-skijem. Za djecu i najmlađe, tu su i neizostavne pedaline, vožnja na tubama, banani, parasailing i mnoge druge aktivnosti.

4. Plava plaža, Vodice

Plava plaža ima uređenu rampu za lakše ulaženje invalidima i starijima u more. Na plaži je sitni šljunak, dok je u moru dijelom pijesak, a dijelom šljunak. Uz to, ima i betonske šesterokute koji su idealni za uživanje na suncu. Plaža se proteže četiri kilometra duž obale, prema mjestu Tribunj. Ima hlada te je pogodna za cjelodnevni boravak, a plava zastava je oznaka vrhunske kvalitete i čistoće mora.

5. Slanica, Murter

Glavna murterska plaža smještena je uz hotel Colentum. Slanica je jedna od najljepših i najposjećenijih pješčanih plaža koja obiluje brojnim sadržajima i animacijom. Zbog svoje plitkoće, pogodna je za djecu i neplivače.

6. Vela Plaža

Vela plaža u Baškoj na otoku Krku je šljunčana i pješčana plaža dužine 1800 metara. Odlično je opremljena i prepuna sadržaja, a preporučuje se za mlade ljude, parove, obitelji s djecom, zabavu i sport.

7. Slatina, Martinšćica, Cres

Slatina je prekrasna šljunčana plaža koja ima i plavu zastavu. Osim što je pogodna za djecu jer se na plaži nalazi spasilačka služba, oprema za prvu pomoć, animatori za djecu i odrasle te ležaljke, suncobrani i pedaline za najam, ova plaža idealna je i za obitelji s psom. Na plaži su psi dobrodošli, a za njih postoje posebno označena mjesta za kupanje, kao i posebni tuševi. Plus, blizu plaže se nalaze igrališta za razne sportove, parkić za djecu, restorani i dućan.

8. Sipar, Mošćenička Draga

Smještena u podnožju planine Učke, ovu plažu odlikuju čisto more, šljunak i hladovina. Ova plaža duga je dva kilometara, a nudi brojne dodatne sadržaje koji su privlačni obiteljima s djecom, poput pedalina, skutera i najma ležaljki.

9. Kraljičina plaža, Nin

Ogromna pješčana plaža u Ninskoj laguni pored Zadra odlična je za djecu zbog velikog plićaka, ali i ljekovitog blata s kojim se posjetitelji mogu namazati i time zabavljati mališane. Uz plažu se nalazi borova šumica koja posjetiteljima pruža i prirodni hlad, ali jedini nedostatak ove plaže je što nema ugostiteljskih objekata.