Majka u Osijeku ostavila malu bebu samu u autu na više od 30 stupnjeva

Majka u Osijeku ostavila malu bebu samu u autu na više od 30 stupnjeva

Od majke smo čuli kako se šestomjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa, rekli su vatrogasci

Unatoč brojnim upozorenjima, jedna je majka u četvrtak predvečer u Osijeku ostavila šestomjesečno dijete samo u automobilu na 15 minuta. Prolaznici su na vrijeme uočili dijete u vozilu te su odmah alarmirali policiju i vatrogasce. Dogodilo se to oko 19 sati kada je u Osijeku temperatura zraka bila oko 30 stupnjeva, prema podacima DHMZ-a 31,1 °C. 

– Prolazila sam Ružinom i vidjela što se dogodilo. Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu – ispričala je za SiB jedna Osječanka  dodajući da je ubrzo na mjesto događaja uz vatrogasce, dojurila i hitna pomoć te policija. Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dojavu je zaprimila u 19.03 sati, a na mjesto događaja stigli su u 19.07. Brzom intervencijom vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani. 

– Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se šestomjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno – ispričao je zapovjednik JVP-a Goran Ivković dodajući kako na automobilu prozor nije bio spušten. Istaknuo je da ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu već nipošto nije smjelo biti niti na suvozačevoj stran.

-Bude ovakvih situacija pet do šest godišnje pa još jednom valja naglasiti da nema ostavljanja djeteta u automobilu ni u kojem slučaju, a isto vrijedi i za ostavljanje životinja – upozorio je., piše https://www.vecernji.hr/vijesti/majka-u-osijeku-ostavila-dijete-samo-u-autu-na-vise-od-30-stupnjeva-bilo-je-oznojeno-i-uznemireno-1779005Vecernji.hr