SDP-ova zastupnica iz Zagorja provela četiri noći u hotelu u centru Zagreba, platili ste to 760 eura: Koristim samo osnovno…

SDP-ova zastupnica iz Zagorja provela četiri noći u hotelu u centru Zagreba, platili ste to 760 eura: Koristim samo osnovno…


Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Zlatara i saborska zastupnica SDP-a iskoristit će svoje pravo i na račun poreznih obveznika unajmiti stan u Zagrebu. To pravo imaju zastupnici čije je prebivalište dalje od 50 kilometara od Zagreba, a Auguštan-Pentek je iz Zlatara, koji je 60-ak kilometara udaljen od Zagreba. Država će joj tako plaćati 331,80 eura za stanarinu i još 66,36 eura za režije, javlja portal Ni Zagorje malo.

Nova SDP-ova saborska zastupnica je ranije za lokalni portal Ni Zagorje Malo rekla da još ne zna hoće li iskoristiti tu mogućnost, no ipak je odlučila da hoće.

– Ne znam još hoću li uzeti stan. Ne mogu sad to tako… Moram se posložiti ovaj tjedan, za dio oko stana ću si posložiti. Moram se posložiti, želim se posložiti, ne želim napola raditi. Ako ću biti u Saboru do 19:30, a ja sam cijeli dan jer neću raditi napola, onda ću sigurno uzeti stan i ostajati u Zagrebu. Moram se posložiti, rekla je tada za lokalni portal, a u istom je razgovoru priznala i da je koristila mogućnost noćenja u hotelu, koje također plaćaju porezni obveznici.

Tada je rekla da se ne sjeća u kojem je hotelu odsjela, no Ni Zagorje malo piše da je to bio hotel Amadria Park u Jurišićevoj ulici u centru Zagreba, gdje je cijena noćenja bila 190 eura. Ukupno je to za četiri noći, koliko je provela u hotelu, iznosilo 760 eura.

Nakon objave u medijima, o svemu se oglasila i sama zastupnica na svom Facebooku.

– Dragi prijatelji i sugrađani, s obzirom na to da sam već nekoliko tjedana meta jednog našeg medija koji me uporno želi prikazati kao nekoga tko uzima sve što se uzeti može nauštrb poreznih obveznika, a što vi koji poznajete mene i moj rad znate da je sve samo ne istina, ovo je zadnji status kojim ću se osvrtati na temu ‘privilegija‘ koje koristim i na koje imam zakonsko pravo za obavljanje svog posla saborske zastupnice, uz funkciju gradonačelnice Zlatara.

Novinarka problematizira moje korištenje prava koje po Zakonu imaju svi zastupnici koji žive više od 50 km udaljenosti od Zagreba, a to je pravo na mjesečnu naknadu za prijevoz (po novom prijedlogu od 600 eura mjesečno) ili pravo na korištenje stana u Zagrebu u istoj vrijednosti. Svaki zastupnik bira jedno ili drugo! Uz navedeno, po Zakonu imam pravo koristiti i naknadu za odvojeni život, dobivanje putnih troškova ili čak korištenje službenog vozila Grada Zlatara za put do Zagreba – odlučila sam ne koristiti ništa od navedenog, upravo jer smatram da mi je ovo za obavljanje zastupničkog posla dovoljno da zadovoljim osnovne uvjete za rad.

Žao mi je što su redovna prava saborskog zastupnika korištena za izradu senzacionalističkih medijskih naslova i ne znam koja je namjera nekoga s ovim pisanjem, ali neću se zamarati s time i nastavit ću raditi i dalje za dobrobit našega grada, Zagorja i svih građana RH. Svi vi koji me znate, vjerujem da ste i do sad vidjeli da sam uvijek radila po zakonima i na dobrobit svih građana.

I dalje ću to raditi sa srcem, a tako ću raditi i posao saborske zastupnice, poručila je Jasenka Auguštan-Pentek na svom Facebook profilu.