Pezzi: Srce me boli kad vidim ove kritike protiv Modrića

Pezzi: Srce me boli kad vidim ove kritike protiv Modrića

Ne postoji nacionalni sport ni reprezentacija kao Vatreni koji su sposobno nas baciti u euforiju, pobjednički, navijački delirij, ali isto tako učiniti nas tužnim i pretvoriti u ogorčene kritičare.

Upravo zato nogomet se razlikuje od svih drugih sportova. On je više od igre, odavno je postao industrija novca i poligon modernog natjecateljskog rata nacija diljem svijeta. 

– Imam puno iskustva u ovim godinama. Na zemlji sam, ne letim, rekao je Edo Pezzi u Studiju 4 o tome kako proživljava dosadašnje nastupe Vatrenih u Njemačkoj. 

– Ono što me ražalostilo je što se to sve skupa komercijaliziralo. To postaje dnevni utržak. Idemo dati nešto drukčije pa se gubi nit i fokus. Toliko smo se dugo bavili nepotrebnom stvari, a to je kazneni udarac Petkovića. To je trebalo zaboraviti i odmah krenuti prema naprijed. Tu smo se trošili, mijenjali su se komentatori iz sata u sat. Dalić nas je naveo na to jer je u želji da zadovolji balansirao, lutao, nije bio ustrajan, nije bio hrabar da ideju sprovede do kraja. Mi smo jednostavno takav narod, idemo iz ekstrema u ekstrem i brzo zaboravimo što se dogodilo. Osim toga u nekim stvarima smo preosjetljivi.

Osvrnuo se na kritike nakon poraza od Španjolske i remija s Albanijom.

– Srce me boli kad vidim ove kritike protiv Modrića. Ima pravo loše odigrati i imati loš period, ali on je naše zlato, on je zapravo držao našu reprezentaciju, vidjet ćete kad ne bude više igrao. Od njegove osobnosti, obitelji, skromnosti, on želi svakome udovoljiti… A što ćete kad smo nacija puna ekstrema. Danas slavimo, sutra kudimo i ne shvaćamo da je to ipak samo igra. Može se svaka utakmica izgubiti. Žali me jedino ta naša igra, jedan ima loptu, drugi gledaju…, dodao je Pezzi.  

“U Italiji su te amplitude puno gore”

– Naravno da svi znamo da su nogometaši od krvi i mesa, međutim nogomet ima nadrealnu moć identifikacije velikog broja ljudi, utakmica je neka vrsta kompenzacije za ono sve što nam se nije dogodilo ili se dogodilo tijekom dana. Veselimo se tome, to je vrhunac dana. Osjećamo se da sudjelujemo, da smo i mi pobijedili. Nogometaši i treneri mogu biti sretni da se jedan ogroman broj ljudi u tom trenutku identificira s njima. Dalić, osim što ima rezultat, stvorio je atmosferu, ambijent i ima svoje dečke. On im je kao otac, rekao je stručnjak za marketing Saša Tartaglia. 

– U Italiji su te amplitude puno gore, ovo u Hrvatskoj je med i mlijeko u odnosu na ono što proživljavaju nogometaši u Italiji svaki vikend, a pogotovo u reprezentaciji. Idu vrlo kritično kad reprezentacija odlazi na veliko natjecanje, navijači su veoma kritični i pesimistični, ističe Tartaglia.