Otjerajte ose uz ove super savjete: Može pomoći i češnjak

Otjerajte ose uz ove super savjete: Može pomoći i češnjak

Kad stalno držimo otvorene prozore to je poziv za razne leteće ‘nemani’, no dobro je zaštititi se na prirodan način kako biste prevenirali ubode

Najbolji prirodni partneri u borbi protiv osa su biljke. Naime, aromatične biljke poput metvice, lavande, bosiljka i majčine dušice odbijaju ose, ali i stršljene. 

Dobro je posaditi te aromantične biljke oko kuće ili staviti na balkon, kako biste napravili prirodnu barijeru protiv insekata.

Osim toga, jedan od top domaćih lijekova je i – češnjak. On je odličan u obliku spreja, lako ćete njime zaliti biljke te time pojačati barijeru.

Izvrsni prirodni lijekovi koji će prostoru dati bolji miris su napravljeni od biljaka i eteričnih ulja.

Dobro je znati da esencija lovora, ulje eukaliptusa i ulje lavande imaju veliku repelentnu moć, kao i citronela, geranija, kamfor, lovor i bosiljak.

Ako ih ne možete uzgajati, možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja u sobne difuzore u svakoj prostoriji.

Također, nekoliko kapi ovih eteričnih ulja možete nakapati i na odjeću, kožu ili krzno svojih ljubimaca kako biste otjerali insekte. No, pritom provjerite moguće alergije jer citrusi na koži znaju reagirati.

Super recept za koktel za zaštitu od osa i uboda možete dobiti tako da u sprej bočici pomiješate male količine eteričnih ulja limunske trave, lavande, metvice, čajevca i jojobe te ih raspršite po izloženim dijelovima tijela.

Od prirodnih sastojaka super je i krastavac, odnosno njegova kora – postavite kore u vrt ili na prozorske daske.

Među otopinama protiv osa ističu se kombinacija vode i octa, koju možete poprskati po vanjskim uglovima kuće kako bi se obeshrabrili insekti., piše 24sata.