Iz CIOS-a otkrili otkud je krenuo veliki požar u Zaprešiću: Žute vrećice

Iz CIOS-a otkrili otkud je krenuo veliki požar u Zaprešiću: Žute vrećice


Nakon što je u srijedu poslijepodne izbio ogroman požar u Zaprešiću, koji je gasilo 200-tinjak vatrogasaca s čak 50 vatrogasnih vozila, u četvrtak se oglasila i CIOS grupacija. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

– Požar koji je u srijedu navečer oko 19 sati izbio na lokaciji društva EKO-FLOR PLUS u Industrijskoj zoni Zaprešić gotovo je u potpunosti ugašen, a ono što je najvažnije – u njemu nije bilo ozlijeđenih osoba.

Prema izvješćima nadležnih službi te mjerenjima kakvoće zraka, vode i tla, koja se kontinuirano provode od srijede, u široj zoni događaja nije zabilježeno onečišćenje okoliša, a potvrđeno je i kako ne postoje bilo kakve prijetnje za zdravlje ljudi.

Otvoreni plamen, na što upućuju preliminarna izvješća, pojavio se u plastičnom, odnosno ambalažnom otpadu koji se od komunalnih društava i građana prikuplja kroz javnu uslugu putem modela tzv. žutih vrećica tj. spremnika za plastiku. Iz tog se sadržaja, zbog karakteristika i gorivosti samog materijala, vrlo brzo proširio na ostatak proizvodne hale i u cijelosti zahvatio novo, najsuvremenije postrojenje za automatsko sortiranje otpada.

Objekt, oprema i strojevi u potpunosti su uništeni, a materijalna šteta je velika. Preciznije će se moći procijeniti nakon dovršetka očevida, koji će ujedno i rasvijetliti točne uzroke, kao i okolnosti samog događaja.

S obzirom na to da je društvo EKO-FLOR PLUS članica CIOS grupacije te da posluje i na drugim lokacijama, unatoč znatnoj šteti koju je požar prouzročio, neće dolaziti do prekida ili poremećaja u ispunjavanju preuzetih ugovornih obveza.

EKO-FLOR PLUS, kao i CIOS grupacija u cijelosti, zahvaljuje svim pripadnicima javnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, pripadnicima Civilne zaštite i drugih žurnih te operativnih službi na promptnoj i koordiniranoj akciji gašenja, kao i svim sugrađanima na pridržavanju uputa koje su, tijekom večeri i noći, izdavale mjerodavne institucije.

Također, svim građanima koji su možebitno bili uznemireni ili zabrinuti zbog događaja, upućujemo iskrenu ispriku, nastavljajući surađivati s nadležnim i stručnim tijelima – stoji u njihovom priopćenju, piše Jutarnji list.