Dva hrvatska bisera na listi najpoželjnijih destinacija bez nesnosnih gužvi

Dva hrvatska bisera na listi najpoželjnijih destinacija bez nesnosnih gužvi

Ugledni Conde Nast Traveller uvrstio je Šibenik i Kornate na listu gradova koje se itekako isplati posjetiti ovo ljeto, a na kojima ćete biti pošteđeni prevelikih gužvi.

Turistička sezona u punom je jeku, a s novim najavama još ljepšeg i sunčanijeg vremena, očekuje se i proporcionalan rast posjetitelja na najpopularnijim europskim destinacijama.

Među njima je, dakako, i Hrvatska, a osim što gradovi poput Dubrovnika, Zadra i Splita, uz rajske obližnje otoke, tradicionalno zauzimaju sam vrh popularnosti, ugledni Conde Nast Traveller detektirao je još dva bisera koja izdvaja kao vrijedna pažnje.

Dapače, svrstao ih je u “premium” kategoriju destinacija s idealnim omjerom očaravajuće ljepote i predivnih plaža te umjerenog broja posjetitelja uz koji se tijekom odmora nećete morati konstantno probijati kroz velike gužve, prenosi tportal.

Najbolje europske destinacije

Jedna od najutjecajnijih turističkih publikacija je, naime, izdvojila Šibenik i Kornate kao jednu od 27 najboljih europskih destinacija za uživanje u ljetnom odmoru u (relativnom) miru i tišini.

“Vjerovali ili ne, Hrvatska je i dalje opcija, iako je njene predivne srednjovjekovne gradove i izvanrednu obalu samo u 2018. godini posjetilo 20 milijuna turisti. A ponekad se čini kao da se svih 20 milijuna ondje slije u kolovozu, tijekom kojeg su najpopularniji gradovi napučeni do razine pucanja”, piše Conde Nast i dodaje:

“Jednodnevna plovidba oko Kornata donosi vam prizore nenaseljenog idiličnog krajolika prepuštenog vinogradima voćnjacima i malo čemu drugom pa ćete ovdje dobiti malo prijeko potrebne svježine.”

Ugledni magazin ističe kako su Kornati u neposrednoj blizina Šibenika, “velikog povijesnog grada s ljupkim labirintom od kamena bijelog poput krede”, koji je tako detektiran kao poželjna destinacija na listi na kojoj se nalaze i Bodrum, Zakintos, francuska jezera, Amsterdam, Papua Nova Gvineja, i dr., piše N1.