Dalić dan nakon remija s Albanijom

Dalić dan nakon remija s Albanijom

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dan nakon remija s Albanijom od 11 sati izlazi pred novinare.

– Potrgali smo se da utakmicu vratimo u našu korist i bili smo puno bolji nego prvo poluvrijeme. Napravit ćemo analizu. Imamo do utakmice s Italijom još četiri dana i učinit ćemo sve da se popravimo. Naviknut sam na kritike, znam se nositi s time. Kad gubimo i igramo loše, priznajem odgovornost. I sada sam ja taj koji je odgovoran. Prihvaćam kritike. Svjestan sam i da kad se osvajaju medalje da moja uloga nikakva, ali dobro, znam se s tim nositi, rekao je na početku Dalić. 

O igri Marcela Brozovića

– Marcelo Brozović je velikan hrvatskog nogometa, koji ima ogromne zasluge. Činjenica je da ne funkcioniramo najbolje kao ekipa i onda on nije tu najbolji. Nikad nismo ovoliko lopti izgubili u veznom redu i onda Broz spašava. Možda je u malo lošijoj formi, ali dapače protiv Portugala je bila dobra vezna linija, a protiv Španjolske cijela ekipa nije. Puno je grešaka ispred njega pa ispada da on ne pokrije. Imao je dobru sezonu u Saudijskoj Arabiji, a liga je takva kvaka je. 

“Prelako primamo pogotke”

Utakmica Italijom odlučujuća je za Hrvatsku. 


– To je naša nokaut utakmica. Bili smo na rubu ispadanja i u Kataru zadnju utakmicu i na prošlom Euru, imali smo puno takvih situacija. Pobjeda protiv Italije i idemo dalje, neriješeno ili poraz nas izbacuje iz te priče. Moramo vjerovati u sve što radimo, moramo prihvatiti i ispraviti pojedinačno pogreške koje radimo. Primili smo prelako već pet pogodaka, to je problem. Nismo dovoljno agresivni i predaleko smo od igrača. Primimo jučer prvi gol nakon centaršuta koji moramo blokirati. Premalo smo agresivni, puštamo ih puno i to je sigurno jedan dio igre koji nismo uspjeli uspostaviti. Jučer zadnji gol u 95. minuti primimo ga iz polukontre-kontre. Ne ispratimo do kraja. Fali nam ta agresija da bi se uspjeli obraniti. 

Hrvatskoj preostaje u posljednjem kolu pobijediti Italiju i nadati se da će to biti dovoljno za plasman u osminu finala na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Španjolska i Italija na vrhu su skupine B s po tri boda i igraju večeras od 21 sat. Albanija i Hrvatska su na trećoj i četvrtoj poziciji s jednim bodom., piše HRT