Kardiolog: Ovaj popularan začin može napraviti veliku razliku za zdravlje srca

Kardiolog: Ovaj popularan začin može napraviti veliku razliku za zdravlje srca

MOŽDA je teško vjerovati da bi jedno povrće moglo napraviti veliku razliku za zdravlje srca. Ipak, kardiolozi su potvrdili da je to istina. Osim toga, iako svi znamo da je povrće važan dio zdrave prehrane, velika većina nas ne jede preporučenu količinu povrća (600-800 grama) dnevno.

Ako ne jedemo hranu bogatu povrćem, bez obzira na razlog, to može negativno utjecati na naše srce. Stoga je kardiolog dr. Joel Kahn podijelio povrće koje najviše voli jesti kako bi podržao zdravlje srca.

Češnjak pomaže u snižavanju “lošeg” LDL kolesterola

“Prehrana s visokim udjelom povrća osigurava maksimalnu hranjivost s najmanje kalorija. Povrće pruža bogatu količinu vlakana, vitamina, minerala, vode i biljnih hranjivih tvari”, rekao je kardiolog za Parade.

Iako je sve povrće dobro za srce, postoji jedno posebno koje dr. Kahn redovito jede jer je iznimno dobro za zdravlje kardiovaskularnog sustava: češnjak. Pokazalo se da češnjak pomaže u snižavanju “lošeg” LDL kolesterola ako se redovito konzumira.

Kardiolog dodaje da je njegovo omiljeno jelo, koje je zdravo za srce, brokula kuhana na pari s limunovim sokom, češnjakom i ekstradjevičanskim maslinovim uljem. Svaki pojedini sastojak ovog priloga dobar je za srce. Zaključno, vrijedno je napomenuti da se pokazalo kako prehrana koja uključuje maslinovo ulje smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i kardiovaskularne smrtnosti za čak 48 posto., piše Index.hr