Kako je Nikola Tesla prije 100 godina predvidio nestabilnost u kojoj danas živimo

Kako je Nikola Tesla prije 100 godina predvidio nestabilnost u kojoj danas živimo

Ono što je iza Nikole Tesle ostalo najveća je znanstvena ostavština na svijetu, s više od 160.000 originalnih dokumenata, rekao je Branimir Jovanović, autor knjige “Tesla – duh, djelo, vizija”, dosad najopsežnijeg djela o ovom znanstveniku koji je promijenio svijet. Tesla je prije 100 godina predvidio nestabilnost u kojoj danas živimo, istaknuo je.

Jovanović je u emisiji Dan uživo na N1 rekao da istraživanje traje više od 40 godina i da je pokušao otkriti istinu o Tesli. Dodao je da se nevjerojatno blago nalazi u Beogradu, u Muzeju Nikole Tesle.

“Riječ je o ostavštini od preko 160.000 originalnih dokumenata, najvećoj znanstvenoj ostavštini u svijetu. Za Einsteinom je ostalo oko 90.000 dokumenata, za Leonardom 10.000, a za Goetheom oko 80.000”, istaknuo je.

Jovanović kaže da, iako se o Tesli uglavnom govori kao o tehnološkom geniju, filozofsko-socijalni aspekt njegovih misli i djela je vrlo zanimljiv.

Tesla je prije 100 godina rekao da zapadna civilizacija pokušava riješiti samo društveni aspekt života, ali da bi bila održiva, morala bi riješiti moralne i duhovne aspekte koje u tom trenutku sve više zanemaruje. Ako nastavi ići u ovom smjeru, završit će kao i sve velike civilizacije – u propasti, riječi su znanstvenika koje je prenio Jovanović.

Predvidio je, kaže, nestabilnost u kojoj živimo.

Tesla je u sebi imao proturječnosti – bio je genije, ali i živ čovjek s osobnim problemima, rekao je Jovanović

“Vjerovao je da su duša i duh atributi tijela te da nestankom tijela nestaju i duh i duša”, rekao je autor knjige o velikom znanstveniku, navodeći da Tesla nije bio vjernik, ali je da je pripadao očevoj vjeri.

Živio je na razini uma i na razini srca. Njegov um pripadao je metafizici Zapada, ali srcem je pripadao tradiciji i pravoslavlju, rekao je Jovanović o Tesli., prenosi N1.