Dalić otkrio kako je u svlačionici i koji je bio plan: Bili smo spori i tromi, ali sve je u našim rukama

Dalić otkrio kako je u svlačionici i koji je bio plan: Bili smo spori i tromi, ali sve je u našim rukama


Nogometaši hrvatske reprezentacije remizirali su 2:2 s Albanijom u drugom kolu skupine B Eura.

Nakon uzbudljivih 90 minuta, svakome po bod, Albanci su bili bolji prvo poluvrijeme, Vatreni drugo, a puno više o raspletu skupine znati ćemo nakon sutrašnje utakmice Španjolske i Italije.

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić stao je pred kamere HRT-a.

”Nije lako, teška utakmica, dva različita poluvremena. Zaista smo sve dali da povedemo i dobijemo taj nezgodan gol. Važno je da smo u igri, sve je u našim rukama. Drugo poluvrijeme ohrabruje, u prvom smo bili jako loši. Idemo s Italijom, pobjeda nas vodi dalje”, rekao je na početku pa objasnio promjene u početnom sastavu:

”Htjeli smo preko bokova imati više proboja. Sporo smo okretali stranu u prvom poluvremenu, to je bila neka naša ideja. S Petkovićem u špici smo htjeli imati više kontrole i da Bruno primiruje lopte.”

”Prvo poluvrijeme je bilo sporo i tromo, previše dodavanja, spori smo bili. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, jednostavno smo bili prespori u prvom dijelu. Imali smo dosta problema u defanzivnom dijelu.”

Atmosfera u svlačionici?

”Hvala navijačima, bili su sjajni, nosili su nas. Teško je kad primiš gol u zadnjoj minuti, ali kad pogledaš oba poluvremena, ovo je realna slika. Idemo se dići spremit za Italiju i napravit ćemo sve da prođemo dalje.”

Je li bio problem pristupa?

”Nije to pristup, svi smo mi htjeli. Protivnik da gol i zatvore se. Nitko nije imao loš pristup, jednostavno nije išlo, presporo i pretromo. Pokidali smo se da se vratimo, ali opet primimo taj gol. Žao mi je za tih zadnjih pet minuta”, zaključio je Dalić, piše gol.hr.