Vlogerica se odrekla usvojenog autističnog sina. Sada je o tome snimljen dokumentarac

Vlogerica se odrekla usvojenog autističnog sina. Sada je o tome snimljen dokumentarac

2020. godine uspješni vlogeri Myka i James Stauffer šokirali su svijet. Nakon što su tri godine ranije usvojili dječaka Huxleyja iz Kine, odlučili su ga “vratiti” zbog autizma. Zapanjujuća objava prekinula je njihovu karijeru influencera.

Sada, četiri godine kasnije, oni su predmet nove trodijelne dokumentarne serije u režiji Rachel Mason. An Update on Our Family premijerno je prikazana na Tribeca Film Festivalu, a fokusirana je na spomenutu obitelj i nastoji razotkriti nereguliranu industriju obiteljskih vlogera.

U traileru za dokumentarac vlogeri detaljno opisuju kako je Huxley nestao s YouTube kanala obitelji Stauffer, dok stručnjaci naglašavaju koliko novca roditelji mogu zaraditi objavljivanjem sadržaja o svojoj djeci na internetu.

Podsjetimo, Staufferi su svoj potez pokušali opravdati “nepoznanicama pri međunarodnim udomljavanjima i stvarima koje ne pišu na papirima”.

“Kad je Huxley došao u naš dom, imao je puno više posebnih potreba kojih nismo bili svjesni i koje nam nitko nije napomenuo. Protekle dvije godine prošao je kroz bezbroj terapija i pokušali smo mu pomoći. Bilo nam je teško čuti zdravstvene profesionalce i njihove povratne informacije. Pokušali smo zadovoljiti njegove potrebe i pomoći mu jer ga istinski volimo”, kazao je James Stauffer 2020.

Myka je u suzama dodala da se osjeća kao mama koja nije uspjela: “Ružni komentari cijelu situaciju čine još težom. Posljednji mjeseci bili su užasni.”

Novcem od donacija su usvojili dijete

Prema NBC Newsu, Staufferi su crowdfunding kampanjom prikupili novac za usvajanje iz Kine. Par je navodno ukupno zaradio 800 dolara, dok ih je usvajanje stajalo 42 tisuće dolara. Mnogi su komentirali da je par očito usvojio dijete “zbog klikova, lajkova i novca”, a neki su pozvali brendove da odmah prekinu suradnju s njima.

U cijeli slučaj umiješali su se policija i socijalna služba, koja je istraživala dobrobit četvero biološke djece para. Ured šerifa okruga Delaware objavio je da neće podići optužnicu protiv Stauffera. Myka je nakon svega obrisala svoj YouTube kanal, a njezina posljednja objava na Instagramu je iz 2020. godine. Njezin suprug James i dalje objavljuje na YouTube kanalu Stauffer Garage, gdje sa svojih 1.3 milijuna pretplatnika dijeli videozapise o automobilima.

U međuvremenu, Huxley je pronašao novu obitelj, a promijenjeno mu je i ime., piše Index.hr