Jandroković poveo sina na utakmicu Vladinim zrakoplovom, Povjerenstvo poručilo: “Smjernice smo dali još kod prvenstva u Rusiji”

Jandroković poveo sina na utakmicu Vladinim zrakoplovom, Povjerenstvo poručilo: “Smjernice smo dali još kod prvenstva u Rusiji”

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet protiv predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlinu državnim avionom povezao svog sina.

O svemu se očitovala zamjenica predsjednice povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koja je rekla kako nije istina da Povjerenstvo nije otvaralo postupke u slučaju Katra i drugim sličnim situacijama. 

“Povjerenstvo je dalo smjernice o postupanju još kod prvenstva u Ruskoj federaciji tako da ćemo i ovdje ispitati svaku mogućnost i propisati neke smjernice”, naglasila je Ines Pavlačić. Naglasila je kako prikupljaju trenutno svu dokumentaciju temeljem koje će donijeti odluku. “Bilo bi vrlo neozbiljno da sada prejudiciramo neku odluku prije no što ispitamo i propitamo sve informacije”

Jandroković je u utorak u Saboru pojasnio okolnosti odlaska na Europsko prvenstvo te je tvrdio da nije napravio ništa suprotno pravilima već se ponašao isto kao što je bila praksa u Katru 2022. godine te je također upitao i zašto Povjerenstvo u istim slučajevima nije otvorilo postupak protiv drugih dužnosnika, iako su i oni vodili članove obitelji.

Što se tiče Vladinog službenog aviona, Jandroković je pojasnio da se od vremena Franje Tuđmana pa Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, svaki put na takva događanja išlo i službenim avionom., prenosi dnevnk.hr