Znaš li tko sam? Odrasla je na varivima zbog siromaštva: ‘Na stolu smo rijetko imali meso…’

Znaš li tko sam? Odrasla je na varivima zbog siromaštva: ‘Na stolu smo rijetko imali meso…’

Svako ljeto provela je sa sestrom kod bake u Hlebinama, gdje joj je u sjećanju ostala velika marelica ispred bakine kuće

Zbog siromaštva meso je bilo na obiteljskom stolu jedanput na tjedan. Odrasla sam na varivima. Kasnije sam 20 godina bila vegetarijanka, i danas rijetko jedem meso, uglavnom u društvu i iz pristojnosti, rekla je svojedobno glazbena diva Josipa Lisac (74) u podcastu Ane Radišić., prenose 24sata

Foto: Instagramž

Uživala je u specijalitetima koje je pripremala njezina neprežaljena ljubav Karlo Metikoš, s kojim je provela dva desetljeća, a vitku liniju duguje vježbanju i hodanju. Svako ljeto provela je sa sestrom kod bake u Hlebinama, gdje joj je u sjećanju ostala velika marelica ispred bakine kuće.

– Bila je toliko velika da je išla preko cijele kuće. Jedne godine bi imala toliko plodova da je sve visilo do zemlje, a sljedeće godine ništa. Koje razmaženo jedno voće. Ja obožavam marelicu pa sam se pitala ‘kako se usuđuje’ – prisjetila se glazbenica, koja je nizom koncerata obilježila 50 godina od izlaska kultnog albuma “Dnevnik jedne ljubavi” koji se smatra jednim od najboljih konceptualnih rock ostvarenja i koji je došao na prvo mjesto liste nakon objavljenog reizdanja prošle godine.

Foto: Instagram

Iznenadna smrt supruga Karla Metikoša u prosincu 1991. utjecala je na Josipu kao glazbenicu i ženu. Od 1992. svaku obljetnicu Karlove smrti diva obilježava koncertom njemu u čast.