Petković ipak nije na svoju ruku pucao penal….

Petković ipak nije na svoju ruku pucao penal….

Hrvatska je s 3:0 poražena od Španjolske, a imala je priliku s bijele točke ublažiti poraz.

Puno se prašine podiglo oko promašenog jedanaesterca Brune Petkovića protiv Španjolske i toga da je uopće Petković bio taj koji je izveo najstrožu kaznu.

Prije godinu dana isti ovaj španjolski vratar Unai Simon obranio je penal Petkoviću u finalu Lige nacija, a činjenica da je pucao baš igrač na kojem je najstroža kazna dosuđena te da je narušena hijerarhija kod izvođenja penala u momčadi posebno je naljutila izbornika Zlatka Dalića.

Na konferenciji za medije Dalić je najavio da će on riješiti to unutar svlačionice, otkrivši da je momčadski poredak kod izvođača penala takav da je jedanaesterac trebao izvesti Ivan Perišić ili Lovro Majer.

U međuvremenu, Sportske novosti u svom podcastu Eurocast su otkrile što je prethodilo Petkovićevom promašaju s bijele točke.

Petković je pitao Perišića smije li on pucati penal i Ivan mu je dozvolio. Bio je uvjeren da će zabiti, tražio je i dobio dozvolu od starijeg, iskusnijeg i renomiranijeg suigrača, međutim epilog je bio isti kao i u lanjskom finalu Lige nacija., piše gol.hr