Mortus pijani Zdravko u noći krenuo po cigarete. Nije daleko dogurao, a imao je i logično objašnjenje za suca…

Mortus pijani Zdravko u noći krenuo po cigarete. Nije daleko dogurao, a imao je i logično objašnjenje za suca…

Mortus pijani Zdravko krenuo je nešto prije 23 sata automobilom po cigarete. Nije trebao.

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo u prosincu oko 22.45 sati u Ulici kralja Zvonimira u Orahovici. Zdravko (52) je upravljao teretnim vozilom te je lijevim kotačima zahvatio suprotnu bankinu i tako vozio do putnog mosta.

Potom je podvozjem vozila udario u rub mosta, nakon čega se vozilo izdiglo i nastavilo nekontrolirano kretanje odvodnim kanalom te preko drugog mosta, da bi se zaustavio u odvodnom kanalu okrenut u suprotnom smjeru. Od kuće do mjesta nesreće uspio je proći tek oko 300 metara.

U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta, a Zdravko, srećom, prošao bez ozljeda. Napuhao je više od 2,5 promila, a nakon oduzimanja standardne pogreške mjerenja uređaja, policija mu je u prijavu upisala 2,32 promila alkohola u organizmu.

Kazna 1480 eura

“Istina je sve što kažete. Te večeri sam popio veću količinu alkohola i kad sam došao kući ponestalo mi je cigareta. Tada sam sjeo u vozilo i krenuo prema kafiću da kupim cigarete. Kad sam prolazio pored parkirališta, jedno vozilo je krenulo u rikverc, a ja nisam dobro reagirao.

Trznuo sam naglo volanom tako da sam prešao na suprotnu stranu i sišao s ceste pa udario u putni kanal. Svjestan sam da sam pogriješio i žao mi je zbog toga”, branio se Zdravko.

No, već je ranije osuđivan zbog alkohola te mu je bila zabranjena vožnja. Kaže kako je i to točno, ali tvrdi da više baš ništa ne vozi osim radnog stroja u krugu firme u kojoj radi. Moli suca za razumijevanje jer se rastao od žene, a ima malu plaću.

Sudac ga je kaznio s 1480 eura i 73 eura prekršajnih troškova. Od toga mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Dobio je i novu šestomjesečnu zabranu upravljanja., doznaje danica.hr