Kramarić: Nije to tako strašno bilo, kakav je rezultat bio; Majer: Sljedeći korak je pobijediti dvije utakmice i proći grupu

 Kramarić: Nije to tako strašno bilo, kakav je rezultat bio; Majer: Sljedeći korak je pobijediti dvije utakmice i proći grupu

U kampu hrvatske nogometne reprezentacije na redovnoj konferenciji za medije su Andrej Kramarić i Lovro Majer. Uz osvrt na poraz od Španjolske, najavili su iznimno važnu utakmicu Hrvatska – Albanija koja se igra u srijedu.

Koliko bodova će trebati Hrvatskoj, pitao je njemački novinar Kramarića.

“Da budem iskren, nisam uopće razmišljao o tome, niti imamo vremena razmišljati o tome. Svaka utakmica iduća je najbitnija, sad je to ova protiv Albanije, tražimo pobjedu, kratko i jasno. Bez ta tri boda nema nikakvih kalkulacija, a kasnije ćemo vidjeti što će biti s Italijom.”

Kako gleda Majer na situaciju oko promašenog penala Petkovića protiv Španjolske?

“Ništa, ta situacija je završena, izbornik je rekao sve što je trebao reći. Bruno je uzeo penal, nije zabio, svakome se može dogoditi, ali mi smo to riješili i ne treba više ništa tome dodati.”

Koliko su igrači međusobno razgovarali i rekli si što nije bilo dobro?

“Normalno da smo pričali svi skupa zajedno, ali po mojem mišljenju nije to toliko loše izgledalo kao što rezultat prikazuje. To je nogomet, ali nije to tako kritično izgledalo kako se piše. Vrlo jednostavno, idemo dalje, uopće me ta tema na interesira, fokus je na idućoj utakmici. Znamo što je ispred nas, gas do daske, pa što Bog da. Neka uzmemo tri boda i gledamo prema naprijed”, direktan je bio Andrej Kramarić.

Koliko su igrači međusobno razgovarali i rekli si što nije bilo dobro?

“Normalno da smo pričali svi skupa zajedno, ali po mojem mišljenju nije to toliko loše izgledalo kao što rezultat prikazuje. To je nogomet, ali nije to tako kritično izgledalo kako se piše. Vrlo jednostavno, idemo dalje, uopće me ta tema na interesira, fokus je na idućoj utakmici. Znamo što je ispred nas, gas do daske, pa što Bog da. Neka uzmemo tri boda i gledamo prema naprijed”, rekao je Majer.

Koliko iskustvo s prošlog Eura može biti pozitivno? Tada se izgubila prva utakmica pa se prošlo skupinu.

“Voljeli bi da smo pobijedili utakmicu, ali koliko sad to ima veze s tim, ne znam, to je nogomet. Neki put ti da, nekad ne da. Nevezano za iskustvo, mi ćemo dati maksimum pa što bude. Naravno da bi voljeli da se ova grupna faza završi na najljepši mogući način, to je svima nama cilj i dat ćemo sve od sebe da probamo ostati što duže ovdje. Ovo okruženje i podrška su nam velika prilika, bilo bi šteta ne iskoristiti ovakvo domaće prvenstvo.”

Evo što Majer kaže o Albancima:

“Gledali smo ih protiv Italije, imaju puno dobrih pojedinaca, jako su motivirani i gladni su uspjeha, a to je jako bitna stavka. Neće biti lako protiv njih, ali mislim da možemo dobiti obje utakmice i da će to tako i završiti.”

Kramarić o Hrvatska – Albanija kaže:

“Čeka nas slična utakmica kao Italija – Albanija. Oni će se organizirano braniti, a mi ćemo pokušavati pronaći te zone u kojima ćemo biti opasni. Bit će 300 posto motivirani, dat će sve od sebe, grist će, neće biti lako. Svi znamo da je teško probijati defenzivnog protivnika, bit će jako bitno to strpljenje i da budemo defenzivno odgovorni mi.”

Kramarić je gladan golova, ali stavlja ekipu na prvo mjesto.

“Svaki je poseban, za mene i ekipu. Teško je sad uspoređivati nešto otprije mjesec dana, ali bio mi je užitak u tim trenucima izboriti Europu, ali ne bih volio pričati o tome. Mi smo ovdje zbog Eura i zbog Hrvatske, neka bude kao protiv Rusije u Splitu, autogol, samo da pobijedimo.”

Kakvo je stanje u svlačionici, je li se što promijenilo po pitanju atmosfere?

“S moje strane, nije se puno toga promijenilo. Ima i dalje smijeha i veselja, optimisti smo”, uglas su odgovorili, piše gol.hr.