HDZ-ov gradonačelnik i saborski zastupnik prebio vojnika pa pobjegao

HDZ-ov gradonačelnik i saborski zastupnik prebio vojnika pa pobjegao

U NEDJELJU je oko 1 ujutro u Orehovcu je došlo do tučnjave u kojoj je sudjelovao, kako doznaje Index, gradonačelnik Novog Marofa i donedavni HDZ-ov saborski zastupnik Siniša Jenkač, koji je pretukao 52-godišnjeg muškarca. Index neslužbeno doznaje da je napadnuti aktivni pripadnik Hrvatske vojske., doznaje index.hr

Istukao muškarca pa pobjegao. Kasnije se sam predao policiji

Policijska uprava varaždinska izvijestila je kako je jučer u Orehovcu, na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo do verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine.

Napadnutom muškarcu pružena je liječnika pomoć, dok se 45-godišnjak udaljio s mjesta događa te se za njim traga. Index doznaje da je riječ o gradonačelniku Novog Marofa, HDZ-ovcu Siniši Jenkaču koji je donedavno bio i saborski zastupnik. U kojem je stanju napadnuti muškarac nije poznato, a odgovor iz OB Varaždin objavit ćemo čim pristigne.

Policija je naknadno obavijestila da je 45-godišnjak, ne govoreći o kome je točno riječ, pristupio u Policijsku postaju Novi Marof gdje je ispitan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Potvrdio Indexu da je sudjelovao u tuči

Poslali smo upit Jenkaču je li doista riječ o njemu. Potvrdio nam je da je sudjelovao u tuči, ali dalje od toga nije komentirao.

“Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja”, poručili su nam iz Grada Novi Marof.

Jenkač je i trener karatea

Jenkač je godinama aktivni član HDZ-a. Obnašao je funkciju predsjednika mladeži GO HDZ-a Novi Marof i u dva mandata bio potpredsjednik ŽO Mladeži. Od 2008.-2012. godine bio je potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a, a u ožujku 2012. izabran je za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Novi Marof.

Jenkač je po struci tehničar za elektroniku, a bio je i zastupnik u prošlom, 10. Sazivu Hrvatskog sabora. Bio je član Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, Odbora za promet i infrastrukturu, Odbora za poljoprivredu te Odbora za gospodarstvo.

Uz to, na službenim stranicama Novog Marofa, Jenkač je naveo da je završio Olimpijsku akademiju za Trenera karatea te da je apsolvent na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

“Od ostalih društvenih i sportskih aktivnosti mogu spomenuti da se dvadeset godina aktivno bavim karateom. Nositelj sam crnog pojasa 3. ̊ DAN. Od najvećih sportskih uspjeha mogu spomenuti: Europsku medalju u karateu – srebrna medalja na prvenstvu Europe, Grenoble Francuska 2000. godine zbog čega sam proglašen za najboljeg sportaš Grada Novog Marofa iste godine.

U sportu sam i dalje aktivan kao trener u Karate klubu Okinawa Novi Marof gdje sam posebno posvećen radu s djecom i mladima. Osnivač sam i dopredsjednik Športskog društva Ključ u kojem aktivno radim i tajnik sam udruge privatnih šumoposjednika Graber Novi Marof”, stoji u opisu na službenim stranicama Grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?