Španjolce danas čeka ‘pakao‘ kakav još nisu doživjeli od Hrvata: Evo koliko će biti nadglasani na trbinama

Španjolce danas čeka ‘pakao‘ kakav još nisu doživjeli od Hrvata: Evo koliko će biti nadglasani na trbinama


Jutro uoči utakmice protiv Hrvatske španjolska Marca piše kako će navijači Crvene Furije na stadionu u Berlinu biti višestruko brojčano nadjačani, a posljedično i nadglasani.

“Nije iznenađenje, ali Španjolska će u tri utakmice grupne faze startati s inferiornom podrškom s tribina. To je uobičajeno i istina je da je na prethodnim Europskim prvenstvima, kako je turnir odmicao, podrška rasla, ali početna točka obično nije baš povoljna za Španjolsku pa ni Njemačka neće biti iznimka. Najbolji primjer imamo u Berlinu, koji je već u petak bio u hrvatskim bojama.

Italija i Hrvatska obično privuku mnogo navijača na svim velikim natjecanjima, ali možda upravo u Njemačkoj balkanska reprezentacija ima najveću podršku zbog prisutnosti do 450.000 Hrvata koj ondje žive. Omjer navijača u utakmici Španjolske i Hrvatske mogao bi biti tri prema jedan u korist sunarodnjaka Luke Modrića i društva”, piše Marca navodeći kako će slično biti i u utakmicama protiv Italije i Albanije.

“Španjolska inferiornost na tribinama mogla bi se ponoviti i u druga dva susreta grupne faze. Blizina Italije i euforija koja je nastala u Albaniji nakon plasmana na Euro najavljuje nove dvije invazije u utakmicama protiv Španjolske. Talijani i Albanci također imaju veliki broj državljana koji žive u Njemačkoj. Španjolaca će biti, ali sigurno će se i oni čuti u te tri utakmice, u borbi inferiornosti”, zaključuje se u tekstu, prenose Sportske novosti.