Kako Hrvatska može do osmine finala? Ovo su kalkulacije s kojima prolazimo skupinu na Euru

Kako Hrvatska može do osmine finala? Ovo su kalkulacije s kojima prolazimo skupinu na Euru

Hrvatska će u 2. kolu igrati protiv Albanije u srijedu 19. lipnja u Hamburgu, dok će u 3. kolu 24. lipnja igrati protiv Italije u Leipzigu.

Hrvatska nogometna reprezentacija nastup u skupini B na EURU započela je 0-3 (0-3) porazom od Španjolske na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Strijelci za Španjolsku bili su Alvaro Morata u 29. minuti, Fabian Ruiz u 32. minuti te Dani Carvajal u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena., prenosi večernji

U 80. minuti Bruno Petković nije iskoristio kazneni udarac kojega je sam izborio, njegov pokušaj obranio je Unai Simon. Uz Hrvatsku i Španjolsku u skupini B su još Italija i Albanija koje će svoj susret 1. kola igrati od 21 sat. Hrvatska će u 2. kolu igrati protiv Albanije u srijedu 19. lipnja u Hamburgu, dok će u 3. kolu 24. lipnja igrati protiv Italije u Leipzigu.

Što dalje? Hrvatskoj bi najbolje odgovaralo kada bi dobili Albance i Talijane pa bi onda vrlo vjerojatno bila među dvije najbolje plasirane momčadi u skupini. Međutim, odgovara nam i slavlje protiv Albanaca i remi s Talijanima primjerice, te bi s četiri boda konkurirali za vjerojatno drugo ali sasvim sigurno treće mjesto s kojim također ulazimo u krug najboljih trećeplasiranih reprezentacija koje će nastaviti natjecanje u Njemačkoj.

Najgora opcija bi bila osvajanje samo jednog boda, s čime bi jako teško ušli u krug najboljih trećeplasiranih momčadi