Sudarila se dva vozila iz pratnje Ivana Turudića

Sudarila se dva vozila iz pratnje Ivana Turudića

Dva vozila iz pratnje Ivana Turudića, novog glavnog državnog odvjetnika, oštećena su prometnoj nesreći. Turudić je dobio policijsku zaštitu nakon što su njegovom privatnom vozilu pronađena dva metka.

Od tada Turudića voze u službenom policijskom Audiju, dok je još jedno terensko vozilo marke Volkswagen u njegovog pratnji. Ukupno četiri policijska službenika, kako smo mogli vidjeti u više navrata, zadužena su za sigurnost glavnog državnog odvjetnika. Dvojica su uz njega i kada pješice prolazi gradom, piše N1.

Što se točno dogodilo?

Oba službena vozila koja policajci koriste za Turudićevu zaštitu nedavno su oštećena u prometnoj nesreći.

Iz Državnog odvjetništva RH upit N1 proslijedili su MUP-u, a MUP je danas potvrdio da se prometna nesreća dogodila 9. lipnja ove godine.

“Tijekom provođenja mjera osiguranja i zaštite štićene osobe na području Sisačko-moslavačke županije zbog izbjegavanja naleta na osobno vozilo u prometu dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva policijska vozila”, potvrđuju za N1 iz MUP-a.

Nitko u nesreći nije ozlijeđen

Dodaju kako je očevidom utvrđeno da nitko od sudionika nije zadobio ozljede, niti je bio pod utjecajem alkohola.

“Budući da su podaci o provođenju mjera osiguranja i zaštite klasificirani podaci, druge detalje vezano uz navedenu prometnu nesreću nismo vam u mogućnosti dostaviti”, poručuju iz MUP-a.

Tko je točno krivac za nesreću nije nam potvrđeno, niti kamo je Turudić točno išao na dan izbora za Europski parlament. Turudić ovaj tjedan obilazi državna odvjetništva u Dalmaciji i upoznaje se s novim suradnicima, piše N1.